Субота, 27.04.2024, 22:36
Вітаю Вас, Гість
Головна » Hi-tech
Комп'ютерні ігри міцно увійшли в наше життя, зайнявши почесне місце лідера серед безлічі способів організації молодіжного відпочинку. Віртуальна реальність манить своїми безмежними можливостями, а індустрія комп'ютерних розваг щороку підносить геймерам все нові й нові ігри, від яких просто неможливо відмовитись. Однак про шкоду комп'ютерних ігор сурмлять все навколо - і особливо хвилює питання ігрової залежності батьків, чиї діти проводять весь вільний час біля монітора. Чим небезпечні комп'ютерні ігри і чи можуть вони бути корисними?

Шкода комп'ютерних ігор

Сама головна небезпека, яку представляють комп'ютерні ігри - це виникнення ігрової залежності. Це справжнє відхилення психіки, яка потребує допомоги кваліфікованого лікаря та підтримки рідних і близьких.

Людина, піддався залежності від комп'ютерних ігор, буквально живе у віртуальній реальності, лише зрідка «відлучаючись» в оффлайн. Крайній ступінь ігрової залежності - коли у ігромана пропадає апетит (йому не х ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 6287 | Добавил: DarkDaNTe | Дата: 05.02.2012 | Комментарии (0)

Кожен користувач Інтернету рано чи пізно приходить до цього ... До того, щоб завантажити свій перший торрент-файл. Адже саме для торрент-сервісів практично немає нездійсненних завдань - вони готові надати будь-який необхідний вам файл, будь то аудіозапис, відео або книга. Однак перш ніж скуштувати всю красу роботи з подібними сервісами, вам неодмінно потрібно засвоїти, що таке торрент і як правильно ним користуватися.

Що таке торрент?

Торрент - спеціально створене у 2001 році програмне забезпечення для максимально простої передачі будь-яких файлів. Його особливість полягає в тому, що файли передаються не цілком, а частинами (бітам) і саме частинами передаються в межах мережі. Після того, як всі частини передані, торрент збере їх в один шуканий файл на комп'ютері.

Що таке торрент трекер?

Для розміщення файлів з музикою, фільмами, іграми, різними програмами, книгами створюються торрент-сайти - трекери. Саме тут користувачі з різних міст і країн світу здійснюют ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 1150 | Добавил: DarkDaNTe | Дата: 05.02.2012 | Комментарии (0)

Комп'ютерна мережа служить для зв'язку і передачі інформації між двома або більше комп'ютерами, а також мережевого обладнання. Зазвичай термін «комп'ютерна мережа» не вживають, використовуючи інше поняття - «локальна мережа». Це пов'язано з тим, що комп'ютерні мережі найчастіше бувають локального типу.

Типи комп'ютерних мереж

За масштабами зв'язку мережі діляться на кілька типів.

Найпростіший тип зв'язку називається PAN. AN розшифровується як "Area Network". В інших типах зв'язку абревіатура AN означає те ж саме. P означає "персональна". Цей спосіб використовується для з'єднання і передачі даних між різними пристроями, що належать одному власникові, який керує усіма ними.

Більш поширений і найчастіше використовуваний спосіб - LAN. L - локальна. Що таке локальна мережа? Така мережа використовується для зв'язку двох або більше комп'ютерів в межах однієї кімнати, квартири, будинку, офісу. До цього ж нагоди відносяться мережі забезпечують зв'язок комп'ютерів на ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 2347 | Добавил: DarkDaNTe | Дата: 05.02.2012 | Комментарии (0)

Багато хто з нас стикалися з подібною проблемою. Дійсно, як вибрати принтер, яка модель краще підійде для дому, а яка для офісу? У наш час полиці магазинів просто ломляться від величезного вибору друкувальних машин різних виробників, моделей, форм і розмірів. Але знайти підходяще саме Вам друковане пристрій не так вже й складно. Все що потрібно зробити, це визначиться з призначенням вашого майбутнього принтера. А ця стаття допоможе Вам визначитися із самою «машинкою». Для початку розглянемо типи принтерів та їх особливості.

Типи принтерів

Існує всього три типи принтерів: матричні, струменеві та лазерні. Кожен тип підходить для своїх цілей, тому використовувати їх варто за призначенням. Не варто чекати від матричного апарату друку фотографій високої якості, а від струменевого принтера позамежної швидкості друку. Так само слід зазначити, що співвідношення «ціна-якість» не завжди прямо пропорційно. Все залежить від самих характеристик принтера: швидкості, місячного обсягу др ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 1124 | Добавил: DarkDaNTe | Дата: 05.02.2012 | Комментарии (0)

Всесвітня павутина щорічно заманює в свої мережі мільйони нових користувачів. Середньостатистичний сучасна людина вже насилу представляє своє існування без Інтернету. Однак далеко не всі можуть точно відповісти на питання, що таке інтернет - адже для кожного з нас він грає свою роль.

Трохи історії

Інтернет - це об'єднані між собою комп'ютерні мережі, глобальна світова система передачі інформації за допомогою інформаційно-обчислювальних ресурсів.

Розробка цієї системи почалася в 1957 році на тлі гонки озброєнь. Метою створення такої мережі стало рішення Міністерства оборони США, побоюється нападу з боку СРСР. У результаті була розроблена мережа комп'ютерів, взаємозалежних один з одним і здатних обмінюватися інформацією між собою.

Почалося все з мережі комп'ютерів, розташованої в одній кімнаті, потім мережа розширилася в межах будинку, міста, країни ... За 15 років комп'ютерна мережа розрослася до міжнародних масштабів, об'єднавши передових вчених усього світ ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 1606 | Добавил: DarkDaNTe | Дата: 05.02.2012 | Комментарии (0)

IP-адреса є унікальним ідентифікатором підключення комп'ютера в загальній комп'ютерній мережі, що працює на основі Інтернету. IP-адреса призначається провайдером Інтернет-послуг і являє собою чотири числа, написаних через точку. Наприклад, 178.74.559.21. Іноді з'являється необхідність дізнатися ці дані. Як дізнатися свій ip-адреса?

Як дізнатися ip свого комп'ютера за допомогою сервісів on-line?

Існує чимало онлайн сервісів, за допомогою яких ви можете швидко і просто перевірити свій ip-адреса. Для більшої впевненості рекомендується перевірити ip на декількох сервісах (2-3) - і якщо збіг отриманих даних стовідсотково, то це і є ваш ip-адреса.

Ось найбільш популярні сервіси, які дозволяють дізнатися свій ай-пі адрес:

http://internet.yandex.ru/
http://2ip.ru/
http://smart-ip.net/
http://ip-whois.net/
http://speed-tester.info/ip_location.php
http://hideme.ru/ip/

і багато-багато інших.

Як дізнатися свій ip адресу за допомогою комп'юте ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 5152 | Добавил: DarkDaNTe | Дата: 05.02.2012 | Комментарии (0)

Зараз вже неможливо уявити сучасної людини, який не був би комп'ютерним користувачем. Комп'ютер ми використовуємо в різних сферах свого життя: для відпочинку і роботи, самоосвіти і саморозвитку, спілкування та отримання інформації. Однак мало хто з нас приділяє належну увагу питанню догляду за комп'ютером. Але ж це пристрій, експлуатуючи щодня, вимагає дотримання певних правил. Як доглядати за комп'ютером?

Транспортування комп'ютера

Комп'ютер категорично заборонено переміщати у включеному стані. Це загрожує втратою всієї інформації на його носіях. Звичайно, дане правило поширюється виключно на настільні ПК, а при переміщенні включеного ноутбука досить уникати різких рухів.

Відключення комп'ютера від мережі

Рекомендується не відключати комп'ютер від мережі, якщо в цьому немає особливої ​​необхідності. Особливо не слід робити цього, якщо припинити роботу на комп'ютері потрібно на нетривалий час. Між моментом відключення комп'ютера і наступним за ним вк ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 1264 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 12.08.2011 | Комментарии (0)

Комп'ютер уже давно став невід'ємною частиною нашого життя, за ним більшість з нас проводить дуже багато часу. Але один з найпопулярніших раніше питань не втратив свою актуальність і до цих пір - "як навчитися швидко друкувати?" Я думаю, не варто докладно пояснювати, навіщо це потрібно. Як відомо, найдорожчий ресурс, яким володіє людина - це час. А висока швидкість друку на клавіатурі може допомогти заощадити для Вас чимало безцінних годин і навіть днів життя.

Давайте тепер спробуємо більш детально розібратися, як навчитися швидко друкувати на клавіатурі? Насправді, тут немає ніяких неймовірних складностей - потрібно трохи терпіння, посидючості і дисципліни, як і в будь-якому іншому новому «починанні». Звичайно, на це потрібен час, хтось навчиться швидко друкувати за два тижні, а комусь і двох місяців не вистачить. Всі ми різні, але якщо займатися регулярно, то все у Вас вийде - можете не сумніватися!

Як навчитися швидко друкувати?

Взагалі-то, існує чимало сп ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 3005 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 04.08.2011 | Комментарии (0)

Можливості Інтернету розширюються з кожним роком. Сьогодні нікого не здивувати тим, що спілкуватися в Мережі можна, бачачи свого співрозмовника в онлайн-режимі. Це особливо актуально, коли мова йде про спілкування з родичами і друзями, що живуть в інших містах та країнах. Як хочеться не тільки отримати звісточку від близької людини, але й побачити його, особливо якщо з минулої зустрічі пройшли роки і навіть десятиліття. Крім того, поява веб-камер, за допомогою яких здійснюється відео-спілкування онлайн, дало можливість проводити ділові переговори (відеоконференції) в Інтернеті. Тому покупка веб-камери стає одним з нагальних питань кожного користувача всесвітньої Павутини. Як правильно вибрати веб-камеру для повноцінного спілкування в Інтернеті?

Матриця веб-камери. Якщо ви хочете знати, як вибрати хорошу веб-камеру, то вам варто звернути увагу на її матрицю. Це може бути CMOS або CCD матриця. Другий вид видає зображення більш високої якості, створюють менше перешкод. І звичайно, ... Читати далі »
Категория: Hi-tech | Просмотров: 1475 | Добавил: DarkDaNTe | Дата: 03.08.2011 | Комментарии (1)