Субота, 27.04.2024, 20:32
Вітаю Вас, Гість
Головна » Дім та квартира
Домашній пил - бич сучасних домогосподарок. Тільки-тільки закінчиш робити прибирання, глядь - а ненависна пил вже знову зачаїлася в кутку кімнати. Справа в тому, що позбутися її повністю неможливо - адже основним джерелом пилу є сама людина (ороговілі частинки шкіри, волосся), домашні тварини (шерсть), кімнатні рослини (пилок) і домашній інвентар (подушки, ковдри, м'які меблі, книги і т.д.). Однак боротися з пилом, зводячи її кількість до мінімуму, можна і потрібно. Адже пил не тільки непривабливо виглядає, але і шкодить здоров'ю, будучи одним з найсильніших алергенів, причиною виникнення проблем з органами дихання. Як боротися з пилом?

Одним з головних засобів у боротьбі з різними видами пилу є вологе прибирання. Проводити її потрібно якомога частіше: є можливість мити підлогу щодня - мийте їх кожен день! Не забувайте приділяти при цьому особливу увагу прихованим від людського ока місцях - полам під шафами, диваном, ліжком і іншими меблями. Пройдіться ганчіркою (вологою або с ... Читати далі »
Категория: Дім та квартира | Просмотров: 970 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 16.08.2011 | Комментарии (0)

На кухні кожна господиня стикається з необхідністю що-небудь швидко подрібнити, збити чи порізати. Купувати для цих цілей кухонний комбайн не завжди вигідно: він недешево коштує, займає багато місця і вимагає ретельного догляду. На допомогу в цьому випадку прийде ще одне диво кухонної побутової техніки - блендер. Він просто незамінний в будинку, де є дитина, любителі коктейлів або просто бажає заощадити свій дорогоцінний час господиня.

Який блендер краще вибрати? У магазині побутової техніки вам запропонують безліч моделей цього пристрою. На що ж слід звернути увагу, вибираючи блендер?

Типи блендерів. Це те, на що потрібно звернути особливо пильну увагу. Хороших чи поганих типів блендера не буває - все залежить від того, які цілі ви переслідуєте, набуваючи цей вид побутової техніки.

Стаціонарний блендер. Незамінний для приготування різних соусів, пюре, коктейлів. Являє собою чашу, що кріпиться на підставці. Ножі блендера знаходяться внизу чаші.

Плюси ... Читати далі »
Категория: Дім та квартира | Просмотров: 2306 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 12.08.2011 | Комментарии (0)

Якщо ви зважилися на придбання домашньої тварини, стоїть досить відповідально підійти до питання його вибору. Здавалося б, що може бути простіше? Досить відвідати зоомагазин або пташиний ринок - напевно якесь миле створіння так сподобається!

Однак насправді не все так просто - адже кожна тварина вимагає певного догляду і повинно підходити своєму господареві по темпераменту, способу життя. Якщо ви плануєте придбати домашнього улюбленця на тривалий час, а не на місяць-другий, скористайтесь нашими порадами щодо підбору домашнього тварини.

Собака

Один з найбільш популярних домашніх улюбленців. Віддана, вірна, ласкава, велелюбна, готова на все заради свого господаря. Якщо ви хочете завести собаку, будьте готові вигулювати її кілька разів на день, займатися її дресируванням, сприймати цю тварину як повноправного (і рівноправного!) Члена своєї родини.

Читайте породами собак і виберіть ту, яка підходить вам більше всього. Керуйтеся не лише зовнішнім виглядом ... Читати далі »
Категория: Дім та квартира | Просмотров: 1497 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 12.08.2011 | Комментарии (0)

Справжня господиня завжди приділяє особливу увагу не тільки приготування смачних страв до того чи іншого торжества, а й сервіровці святкового столу. Красиво і правильно сервірований стіл викликає апетит, сприяє гарному настрою і приємного спілкування, гармонує з інтер'єром приміщення і відповідає тому або іншого свята, змушує гостей захоплюватися талантами господині. Якщо ви хочете знати, як правильно сервірувати стіл - читайте про це в нашій статті.

Скатертина

Скатертина - те, з чого починається сервіровка якого столу. Вибираючи колір скатертини, віддайте перевагу світлим тонам і неналяпістим (бажано однотонним, хоча можливі варіації в залежності від інтер'єру кімнати, кольору посуду і т.д.) забарвленням.

Перевірте стан скатертини як мінімум за добу до торжества. Вона повинна бути ідеально чистою. Навіть самі непомітні цятки не мають права перебувати на ній. Також скатертину повинна бути добре вигладжений. Ідеальний вигляд має подкрахмаленная свежевиглаженна ... Читати далі »
Категория: Дім та квартира | Просмотров: 2689 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 12.08.2011 | Комментарии (0)

Кімнатні рослини радують око, прикрашають дизайн інтер'єру і очищають повітря в квартирі. Мабуть, не знайдеться такої людини, яка хоча б раз в житті не замислювався про придбання зеленого друга в своє житло. На перший погляд, догляд за кімнатними рослинами здається простим - і ми не особливо роздумуємо при їхній покупці. Але як часто трапляється так, що придбане кімнатна рослина через деякий час починає відчувати себе погано і, врешті-решт, гине.

Як правильно вибрати кімнатну рослину, щоб воно приносило радість його власникові, протягом довгого часу прикрашало приміщення? Для цього потрібно звернути увагу на кілька важливих факторів.

Місце продажу кімнатних рослин.
Купуючи кімнатна рослина «з рук», ви ризикуєте отримати хворе або пошкоджене рослина, якій не було надано належного догляду. Крім того, бабуся на ринку навряд чи повноцінно пояснить вам всі тонкощі догляду за конкретним видом рослини, порекомендує підходящі умови утримання. Не лінуйтеся і вирушайте за ... Читати далі »
Категория: Дім та квартира | Просмотров: 837 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 05.08.2011 | Комментарии (0)

Традиційним домашнім святом зараз не здивуєш нікого. Щедро накритий стіл та хоровий спів після кількох чарок міцного напою - ось, власне, і всі його ознаки. Нудно? Банально? І справді, справжні господарі повинні прагнути не лише до того, щоб гості добре поїли і випили, а й до того, щоб цікаво організувати їхнє дозвілля, а самим уславитися хорошими масовика-витівника.

Як же організувати домашнє свято, щоб він приніс масу позитивних емоцій і надовго запам'ятався гостям?

Готуємо сценарій свята

Безумовно, хід проведення святкового вечора потрібно продумати заздалегідь. Адже далеко не кожен може експромтом провести ігри та конкурси, зробити всі приготування за годину до зустрічі гостей. Та й навіщо все робити в поспіху?

У першу чергу, зверніть увагу на тих людей, яких ви збираєтеся запросити (вже запросили) на свято. Чи будуть тут люди різних поколінь або переважно ровесники. Родичі це, друзі чи колеги по роботі. Представники однієї або різних соціальних ... Читати далі »
Категория: Дім та квартира | Просмотров: 1414 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 05.08.2011 | Комментарии (0)

Гості нагрянули абсолютно несподівано? Часу для того, щоб накрити стіл, майже немає, а здатися недобросольной господинею не хочеться? Панікувати не потрібно - адже навіть із самих звичайних продуктів можна з швидкістю і легкістю приготувати відмінні страви для гостей.

Сирні кульки (час приготування - 15-20 хв.) Для цієї страви вам знадобиться плавлений сир, майонез, часник і кокосова стружка. Сир потрібно натерти на дрібній тертці, додати до нього роздавлений за допомогою Часничниці часник і майонез так, щоб вийшла однорідна і густа маса. Сформувати (скачати) з отриманої маси невеликі кульки і обваляти їх в кокосовій стружці. Викласти на блюдо, прикрашене листям салату.

Грінки з сардинами (час приготування - 10-15 хв.) Наріжте багет тонкими скибочками і обсмажте їх з двох сторін на олії. Поки готуються грінки, візьміть баночку сардин (або будь-яких інших рибних консервів), вийміть їх і видаліть кістки. Розімніть сардини виделкою, додайте майонез, ретельно проведіть до ... Читати далі »
Категория: Дім та квартира | Просмотров: 2999 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 05.08.2011 | Комментарии (0)

У більшості господинь при думці про наміченої прибирання значно псується настрій. Процес збирання мало кому приносить задоволення - але навряд чи великим задоволенням є спостереження за брудом в квартирі, горами немитого посуду і товстим шаром пилу всюди. Висновок напрошується сам собою: прибирання будинку неминуча, а як прибрати квартиру, щоб ця процедура була менш болючою і принесла максимум позитивних емоцій, радимо прочитати цю статтю.

Що ж є необхідним для правильної організації процесу прибирання?

Позитивний настрой. До виконання будь-якої справи потрібно підходити з гарним настроєм, і прибирання вдома - не виняток з цього правила. Якщо ви вже зрозуміли, що прибирання не уникнути - не варто приймати вигляд мученика на каторзі, адже легше від цього не стане. Краще використовуйте прийом прогнозування - уявіть, який чистою і затишною стане ваша квартира після збирання. Увімкніть улюблену музику і, при бажанні приспівуючи і підтанцьовуючи, почніть прибирати.

... Читати далі »
Категория: Дім та квартира | Просмотров: 1683 | Добавил: DeFeNDeR_01 | Дата: 04.08.2011 | Комментарии (1)