П`ятниця, 10.05.2024, 07:17
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Серпень » 5 » Як зустріти неочікуваних гостей: рецепти страв "на швидку руку"
13:24
Як зустріти неочікуваних гостей: рецепти страв "на швидку руку"
Гості нагрянули абсолютно несподівано? Часу для того, щоб накрити стіл, майже немає, а здатися недобросольной господинею не хочеться? Панікувати не потрібно - адже навіть із самих звичайних продуктів можна з швидкістю і легкістю приготувати відмінні страви для гостей.

Сирні кульки (час приготування - 15-20 хв.) Для цієї страви вам знадобиться плавлений сир, майонез, часник і кокосова стружка. Сир потрібно натерти на дрібній тертці, додати до нього роздавлений за допомогою Часничниці часник і майонез так, щоб вийшла однорідна і густа маса. Сформувати (скачати) з отриманої маси невеликі кульки і обваляти їх в кокосовій стружці. Викласти на блюдо, прикрашене листям салату.

Грінки з сардинами (час приготування - 10-15 хв.) Наріжте багет тонкими скибочками і обсмажте їх з двох сторін на олії. Поки готуються грінки, візьміть баночку сардин (або будь-яких інших рибних консервів), вийміть їх і видаліть кістки. Розімніть сардини виделкою, додайте майонез, ретельно проведіть до отримання густої маси. Нанесіть її на готові грінки, зверху прикрасьте натертим на дрібній тертці твердим сиром або розкришеним яєчним жовтком (яйце попередньо зварити круто).

Салат з яєць і цибулі (час приготування - 15-20 хв.) Смачний і простий весняний салат. Для його приготування зваріть круто 10 яєць, остудіть, дрібно поріжте кубиками. Поріжте зелена цибуля, додайте до яєць. Заправте салат майонезом - страва готова!

Морепродукти в клярі (час приготування - 15-20 хв.) Якщо в холодильнику є готові морепродукти (креветки, мідії, кальмари), порадуйте гостей цим смачним блюдом. Розморозьте морепродукти. Приготуйте кляр (рецепт розрахований на 0,5 кг морепродуктів): збийте вінчиком 2 яйця, додайте 4 столові ложки борошна, небагато теплої води і дрібку солі, ретельно перемішайте. Розігрійте на сковороді рослинне масло. Висипте морепродукти в посуд з кляром, перемішайте. Отриману масу викласти на сковороду, розділіть лопаткою на частини і обсмажуйте з двох сторін до отримання золотистої скоринки (приблизно 5-7 хвилин).

Пиріг «З того, що було» (час приготування - 30-40 хв.) Поки гості наминають вже приготовані вами закуски, салати та бутерброди, в духовці може готуватися пиріг. Для приготування тіста візьміть 0,5 л сметани, 2 склянки борошна та 5 яєць. Сметану збити з яйцями (краще за допомогою віночка), додати в отриману масу муку, змішати. Начинку для пирога можна вибрати будь-яку - з того, що є в холодильнику. Гриби, сир, курка, шинка, консерви - все це чудово підійде в даному випадку. Вилийте у форму половину тіста, покладіть начинку, залийте тестом. Випікайте пиріг у духовці при температурі 200 градусів 20 хвилин.

Риба, запечена в мікрохвильовій печі (час приготування - 25-30 хв.) Поки в духовці підходить пиріг, можна задіяти мікрохвильову піч і приготувати рибу. Філе будь-якої риби розрізати на невеликі шматочки (по 60-70 грамів), посолити, поперчити. Візьміть глибоку посуд, покладіть на її дно дрібно нарізану цибулю, рибу, натерту моркву і ще раз шар лука. Залийте все кип'яченим молоком. Запікайте рибу в мікрохвильовці при середній потужності протягом 15 хвилин.

Напій з улюбленого варення (час приготування - 10-15 хв.) Що запропонувати попити гостям? Поройтесь у своїх запасах - напевно десь стоїть баночка варення. Рецепт напою дуже простий: у киплячу воду додайте варення, дайте трохи настоятися і охолонути, спробуйте і при необхідності додайте цукор. Напій готовий!

Вершково-ягідний десерт (час приготування - 10-15 хв.) Для приготування десерту вам знадобляться 2 склянки вершків, 0,5 склянки цукру, 20 г желатину і півкілограма будь-яких свіжих, заморожених або консервованих (у вигляді варення) ягід. У теплій воді розчиніть желатин, додайте його до решти інгредієнтів і збийте їх в міксері (або за допомогою блендера). Розкладіть десерт в креманки і дайте йому застигнути, поклавши в холодильник. Перед подачею десерту прикрасьте його ягодами.

Будьте впевнені, приготувавши ці страви, ви здивуєте і порадуєте своїх гостей, зарекомендуєте господинею на всі руки.

Категорія: Дім та квартира | Переглядів: 3001 | Додав: DeFeNDeR_01 | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz