П`ятниця, 10.05.2024, 06:50
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Серпень » 4 » Прибирання в задоволення: як досягти чистоти і порядку в домі
12:43
Прибирання в задоволення: як досягти чистоти і порядку в домі
У більшості господинь при думці про наміченої прибирання значно псується настрій. Процес збирання мало кому приносить задоволення - але навряд чи великим задоволенням є спостереження за брудом в квартирі, горами немитого посуду і товстим шаром пилу всюди. Висновок напрошується сам собою: прибирання будинку неминуча, а як прибрати квартиру, щоб ця процедура була менш болючою і принесла максимум позитивних емоцій, радимо прочитати цю статтю.

Що ж є необхідним для правильної організації процесу прибирання?

Позитивний настрой. До виконання будь-якої справи потрібно підходити з гарним настроєм, і прибирання вдома - не виняток з цього правила. Якщо ви вже зрозуміли, що прибирання не уникнути - не варто приймати вигляд мученика на каторзі, адже легше від цього не стане. Краще використовуйте прийом прогнозування - уявіть, який чистою і затишною стане ваша квартира після збирання. Увімкніть улюблену музику і, при бажанні приспівуючи і підтанцьовуючи, почніть прибирати.

Планування збирання і організація підготовчого етапу. Заздалегідь переконайтеся, що у вас є все для здійснення збирання: чистячі, миючі та дезінфікуючі засоби, губки, щітки, ганчірки і т.д. Сплануйте етапи прибирання, то, в якій послідовності ви будете прибирати кімнати. Одягніть захисні рукавички.

Суворе обмеження за часом. Роздумуючи над тим, як прибрати квартиру, визначте, яка кількість часу вам потрібно для здійснення цього процесу, і намагайтеся не виходити за встановлені рамки. Це допоможе організувати себе, скоротить тимчасові витрати на прибирання. Краще виконати все і відразу протягом трьох годин, ніж розтягувати прибирання на цілий день, виконуючи її по частинах.

Чітка послідовність дій. Спочатку потрібно пропилососити кімнати: не тільки килими, але і м'які меблі, фіранки - загалом, все, що може накопичувати пил. Вологою ганчіркою протерти підвіконня, батареї, двері, неполірований меблі; сухий - поліровані меблі. Почистити сантехніку, кухонну плиту за допомогою спеціальних засобів. Протерти дзеркальні та скляні поверхні, попередньо сбризнув їх рідиною для миття вікон. Вимити підлогу (ламінат протерти злегка вологою ганчіркою).

Регулярність виконання збирання - запорука чистоти в будинку. Якщо прибирання будинку буде робитися час від часу, ефект від неї буде мало відчутний. Виберіть день (а краще - два) на тижні, коли ви будете здійснювати прибирання. Не забувайте також про щомісячне миття холодильника, зміну постільної білизни раз на 7-10 днів, сезонних прибираннях 3-4 рази на рік.

Підтримка чистоти і порядку щодня. Якщо звертати увагу на підтримку чистоти в будинку щодня, це значно скоротить час проведення щотижневих та генеральних прибирань сезонних, а будинок буде завжди виглядати охайно. Щоранку застеляє ліжка; стежте, щоб речі не були розкидані де потрапило; щодня мийте взуття і виносьте сміття. Не варто чекати щотижневого прибирання, якщо ви побачили бруд, сміття прямо зараз - бруд витріть, сміття підберіть. Дотримуючись цих нехитрих правил, ви будете значно рідше ламати голову над тим, як прибрати квартиру.

Привчайте до порядку і залучайте до збирання всю сім'ю. Якщо ви цілими днями займаєтеся тим, що збираєте розкидані чоловіком шкарпетки і витираєте пролитий дитиною на підлогу сік, - це не справа! Обов'язково привчите до порядку всіх членів своєї сім'ї. Перекладіть частину домашніх обов'язків на них - адже зрозуміти цінність прибирання і оцінити сили, витрачені на неї, може тільки той, хто сам її робить. Довірте дітям винесення сміття, чоловіку - чистку сантехніки, привчіть всіх прибирати за собою речі. Вбийте двох зайців: полегшите життя собі і забезпечте порядок в домі.

Володіння секретами чистоти. Ви повинні в ідеалі знати науку правильної збирання: вміти виводити всі види плям, до блиску протирати дзеркала, до осліплює білизни чистити сантехніку, знати всі затишні місця, де любить ховатися пил і знати, як боротися з пилом у квартирі. А якщо ви ще не знаєте всіх секретів ідеальної чистоти, то стежте за оновленнями на нашому сайті - ми обов'язково розповімо і про це!

Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам у підтримці чистоти і порядку в домі. Легкої вам прибирання!

Категорія: Дім та квартира | Переглядів: 1684 | Додав: DeFeNDeR_01 | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 1
1 Оля  
0
клас!!!!!!!!!!!!!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz