П`ятниця, 10.05.2024, 10:57
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Лютий » 5 » Що таке Інтернет?
19:59
Що таке Інтернет?
Всесвітня павутина щорічно заманює в свої мережі мільйони нових користувачів. Середньостатистичний сучасна людина вже насилу представляє своє існування без Інтернету. Однак далеко не всі можуть точно відповісти на питання, що таке інтернет - адже для кожного з нас він грає свою роль.

Трохи історії

Інтернет - це об'єднані між собою комп'ютерні мережі, глобальна світова система передачі інформації за допомогою інформаційно-обчислювальних ресурсів.

Розробка цієї системи почалася в 1957 році на тлі гонки озброєнь. Метою створення такої мережі стало рішення Міністерства оборони США, побоюється нападу з боку СРСР. У результаті була розроблена мережа комп'ютерів, взаємозалежних один з одним і здатних обмінюватися інформацією між собою.

Почалося все з мережі комп'ютерів, розташованої в одній кімнаті, потім мережа розширилася в межах будинку, міста, країни ... За 15 років комп'ютерна мережа розрослася до міжнародних масштабів, об'єднавши передових вчених усього світу. Народження Інтернету як Всесвітньої комп'ютерної мережі відбулося в 1973 році - до мережі вчених за допомогою трансатлантичного телефонного кабелю підключилися англійські і норвезькі організації.

З тих пір минуло майже 40 років, комп'ютерна мережа зазнала ряд істотних змін - і зараз Інтернет доступний більшості жителів цивілізованого світу.

Всесвітня павутина

Багато хто використовує поширену фразу про те, що Інтернет - це Всесвітня (Глобальна) Павутиння. Насправді, це не поетична метафора, а розшифровка символів WWW - World Wide Web.

WWW-сторінки (веб-сторінки) являють собою гіпертекстові документи. Веб-сторінки, об'єднані однією темою, що мають однаковий дизайн і знаходяться на одному веб-сервери, є веб-сайт. Переглядати веб-сторінки можна за допомогою спеціальної програми - браузера.

Завдяки сучасному швидкому з'єднанню і високої швидкості передачі даних, інформацію в Інтернеті отримати легко і просто. Нові сайти з'являються як гриби після дощу, заманюючи до себе відвідувачів. Сьогодні Інтернет є практично безмежний простір, в якому зібрано все, що може цікавити сучасної людини.

Інтернет сьогодні

Промовляючи сьогодні слово «Інтернет» більшість з нас не думає про технічну сторону справи - набагато більш цікавим видається те, що може дати Інтернет людині. Що таке Інтернет в людській свідомості на сьогоднішній день?

Аналізуючи мотиви, які змушують людей присвячувати відчутну частину свого часу перебування на просторах Мережі, можна зробити висновок, що для більшості з нас Інтернет - це:

- Спілкування. Хтось покірний соціальними мережами, годинами просиджуючи тут в пошуках однодумців, однокласників або просто цікавих людей. Комусь більше до душі спілкування на форумах, за допомогою ICQ або Skype. Хтось шукає свою половинку в сервісах знайомств. І найголовніше - Інтернет дозволяє без проблем спілкуватися з людьми, в якому б місці земної кулі вони не знаходилися;

- Розвага. Слухати музику, дивитися фільми, грати в ігри, читати книги, проходити тести можна не виходячи з режиму он-лайн - адже цього добра в Інтернеті безліч!

- Самоосвіта. Інтернет, безумовно, кращий джерело інформації. Багато людей використовують його для поповнення своїх знань у тих чи інших сферах: читають корисні статті, записуються на дистанційні он-лайн курси і тренінги, переглядають відеоуроки;

- Творчість, саморозвиток, особистісний ріст. Інтернет надихає на творчість! Досить пройтися по рукодільним блогам або кулінарним сайтам, як тут же хочеться зробити що-небудь таке самому. Багато знайшли своє улюблене захоплення саме завдяки Мережі;

- Місце здійснення покупок, угод. Спеціальна Інтернет-валюта дозволяє здійснювати покупки он-лайн, не виходячи з дому. Гроші можна обмінювати, купувати акції, здійснювати інші грошові операції;

- Засіб заробітку. Всесвітня Мережа надає великі можливості в плані заробітку. Заробити в Інтернеті можна, відкривши власний Інтернет-магазин, завівши сайт або блог, створивши унікальний інформаційний продукт. Новачки можуть почати з фріланса: наповнювати сайти контентом, займатися програмуванням і веб-дизайном, продавати фотографії, придумувати слогани.

Зрозуміти, що таке Інтернет у всьому його різноманітті, може тільки та людина, яка постарається максимально використовувати у власних потребах всі перераховані можливості Всесвітньої Павутини.

Категорія: Hi-tech | Переглядів: 1608 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 1.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz