П`ятниця, 10.05.2024, 22:42
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Лютий » 5 » Що таке торрент?
20:01
Що таке торрент?
Кожен користувач Інтернету рано чи пізно приходить до цього ... До того, щоб завантажити свій перший торрент-файл. Адже саме для торрент-сервісів практично немає нездійсненних завдань - вони готові надати будь-який необхідний вам файл, будь то аудіозапис, відео або книга. Однак перш ніж скуштувати всю красу роботи з подібними сервісами, вам неодмінно потрібно засвоїти, що таке торрент і як правильно ним користуватися.

Що таке торрент?

Торрент - спеціально створене у 2001 році програмне забезпечення для максимально простої передачі будь-яких файлів. Його особливість полягає в тому, що файли передаються не цілком, а частинами (бітам) і саме частинами передаються в межах мережі. Після того, як всі частини передані, торрент збере їх в один шуканий файл на комп'ютері.

Що таке торрент трекер?

Для розміщення файлів з музикою, фільмами, іграми, різними програмами, книгами створюються торрент-сайти - трекери. Саме тут користувачі з різних міст і країн світу здійснюють обмін файлами - їх роздачу.

Найпопулярнішими торрент трекерами в Росії є torrents.ru, rus-torrents.ru, rutracker.ru, nnm-club.ru, tfile.ru.

Що таке роздача в торренті?

Роздачею називається процес поширення файлу між учасниками трекера.

Головний принцип будь-якого торрент-трекера: скачав сам - поділися з іншим. Обумовлено це тим, що файли не завантажуються на сервер - вони постійно передаються між учасниками трекера. Тому, якщо користувач викачує файл, але сам при цьому не віддає його іншим учасникам роздачі, він незабаром вичерпає даний йому ліміт на скачування і не зможе надалі користуватися послугами даного сервісу.

Що таке торрент файл?

Торрент файл містить інформацію для скачування необхідного вам файлу. Тільки зберігши його на своєму комп'ютері і відкривши його за допомогою клієнта, ви можете почати скачування. Для роботи з торрент файлами на комп'ютері необхідно встановити одну із спеціально створених для цього програм (клієнтів): BitComet, BitSpirit, μTorrent і т.п.

Торрент файл можна не тільки завантажити, але і створити самому для його подальшої роздачі іншим людям. Це не просто жест доброї волі - тим самим ви знову-таки отримуєте можливість викачувати інші файли від інших учасників. Чим більше ви віддаєте - тим більше отримуєте.

Що таке бенкети в торренті?

Бенкет - це людина, яка бере участь в роздачі торрент-файла. Він завантажує його і одночасно віддає його іншим учасникам.

Що таке сіди в торренті?

Сід - людина, що володіє файлом повністю. Він уже скачав його і тепер тільки роздає. Від кількості сідів в роздачі багато в чому залежить швидкість скачування файлу.

В процесі роботи з трекерами ви дізнаєтеся ще масу необхідних нюансів, проте найнеобхіднішу інформацію про те, що таке торрент, ви вже знаєте завдяки нам.

Категорія: Hi-tech | Переглядів: 1152 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz