Понеділок, 20.05.2024, 17:08
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Серпень » 5 » Як вибрати «свій» вид спорту
13:28
Як вибрати «свій» вид спорту
Спорт допомагає нам добре виглядати, підтримувати потрібну фізичну форму, заряджає енергією й оптимізмом, виліковує від депресії та стресу. Людина, що приділяє спорту кілька годин на тиждень, завжди бадьорий, підтягнутий, життєрадісний.

Існує безліч різних видів спорту - але як же вибрати той, який підходить саме вам? Адже обираючи той чи інший вид спорту, потрібно враховувати різні фактори, спираючись на індивідуальний підхід. В іншому випадку, заняття спортом не принесуть задоволення і очікуваних результатів.

Отже, на що ж варто звернути увагу при виборі виду спорту?

Тип характеру, темперамент

Меланхолікам і флегматикам, тобто людям урівноваженим, спокійним, неквапливим, підійдуть відповідні види спорту, які не потребують великих швидкостей і значних фізичних навантажень. Це шахи, більярд, біг підтюпцем, бальні танці, їзда на велосипеді.

Холерики, люди з «вибуховим» характером повинні підібрати такий вид спорту, в якому вони могли б виплеснути зайву енергію: різні види боротьби, бокс, екстремальні види спорту.

Сангвінікам, людям, які віддають перевагу поєднувати спорт зі спілкуванням, добре підійдуть різні командні види спорту: футбол, волейбол, баскетбол, хокей.

Мета заняття спортом

Природно, головна мета занять спортом - зміцнення здоров'я, підвищення життєвого тонусу, і цієї мети можна досягти, займаючись практично будь-яким видом спорту. Але є і більш конкретні цілі.

Наприклад, вид спорту потрібно вибирати залежно від того, які м'язи ви хочете зміцнити (якщо м'язи ніг - віддайте перевагу бігу; м'язи рук, плечі, грудну клітину - виберіть плавання і т.д.).

Також заняття спортом можуть послужити хорошим приводом для придбання нових знайомих і друзів - досить вибрати один з його командних видів. Якщо мета занять спортом - формування стресостійкості, виберіть східні єдиноборства, йогу. Заняття танцями допоможуть розвинути почуття ритму, гімнастика та легка атлетика - гнучкість, спритність, рівновагу.

Комфортність, цікавість виду спорту

Обраний вами вид спорту не повинен виснажувати, вимотувати - хіба що ви не готуєтеся до Олімпійських ігор. Навпаки, спорт покликаний приносити задоволення, заряджати бадьорістю, піднімати настрій. Якщо ж заняття спортом шин, обтяжують, це неминуче призведе до скорочення кількості і якості тренувань, погіршення самопочуття, поганих результатів або повного їх відсутності. Тому намагайтеся вибрати той вид спорту, який апріорі буде вам до душі.

Рівень фізичної підготовки, загальне самопочуття, стан здоров'я

Відмовтеся від вимагають великих фізичних навантажень видів спорту, якщо маєте слабкий рівень фізпідготовки, несумісні з ними захворювання. Також не підійдуть такі види спорту підліткам і літнім людям. А ось чергування ходьби і бігу, плавання, щоденна гімнастика гарні для кожного і практично не мають жодних обмежень.

Особливості організації повсякденного життя

Чи готові ви віддавати тренуванням по три години щодня або можете виділити для занять спортом тільки пару днів на тиждень? Чи будете дотримуватися особливого режиму сну, харчування, відмови від шкідливих звичок, необхідних для багатьох видів спорту, або віддаєте перевагу фізичні навантаження, які не потребують великих «жертв»? Не забувайте і про ці фактори, обираючи той чи інший вид спорту.

Вибравши «свій» вид спорту, пам'ятайте, що очікуваний результат принесуть тільки регулярні тренування і позитивний настрій під час занять. Міцного вам здоров'я і виключно позитивних емоцій від занять спортом!

Категорія: Спорт | Переглядів: 940 | Додав: DeFeNDeR_01 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz