Понеділок, 20.05.2024, 19:03
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Серпень » 12 » Як продовжити життя або секрети довголіття
12:31
Як продовжити життя або секрети довголіття
Здавна людство шукало способи продовження життя. Що тільки не робили люди, прагнучи знайти вічне життя. Варто визнати, їм вдалося досягти в цьому питанні певних успіхів - сучасні довгожителі не перестають дивувати нас своїми досягненнями. Найцікавіше те, що секрети довголіття насправді не так вже й загадкові і лежать, що називається, на поверхні. Правда, в суєті життя ми часто забуваємо слідувати елементарним правилам, завдяки яким можна хай і не прожити до ста років, але хоча б п'ять-десять рочків до свого життя додати. Хочете, нагадаємо вам про секрети довголіття?

Заняття спортом

Якщо більш широко дивитися на питання, то маються на увазі фізичні навантаження, рух в цілому. Можете не робити щодня ранкову гімнастику і не бігати підтюпцем. Досить просто активно попрацювати: городом, приміром, зайнятися, або прибирання в будинку зробити, або пішки сходити за продуктами в супермаркет, що знаходиться в пару кілометрів від дому.

До корисних видів активної діяльності, які здатні продовжити життя, можна віднести і ... секс. Так-так, вченими доведено, що статевий акт сприяє зниженню холестерину в крові і благотворно впливає на серцево-судинну систему в цілому, ну а про гормон щастя - ендорфін - виробляється на піку сексуальної насолоди, знають усі.

Загалом, варіантів багато - вибирайте ті активні способи продовження життя, які підходять вам.

Інтелектуальна діяльність

Розумова робота так само необхідна нашому організму, як і фізичні навантаження. Тільки завдяки регулярній розумової діяльності людина може і в старості зберігати ясність розуму, не мати проблем з пам'яттю, увагою. Читайте книги, дивіться пізнавальні телепередачі, цікавтеся новинами культури та науки, займайтеся саморозвитком, розгадуйте кросворди та логічні задачки - все це допоможе вам продовжити життя.

Творча діяльність

Немов третє доповнення до фізичної і розумової роботи - творча діяльність. Не потрібно мати таланти Мікеланджело або Шекспіра, щоб бути творцем чогось. Кожна людина може вибрати творче захоплення (і не одне!) До душі. Вишивайте, вирізуйте з дерева, варіть мило, робіть орігамі, ліпіть фігури зі снігу або піску - все це сприяє довголіттю.

Так - позитиву, ні - стресу

Стрес, депресія, нервові розлади - все це далеко не кращим чином позначається на стані нашого організму. Твердження, що всі хвороби - від нервів, - це не бабусин міф, а справжнісінька правда. Адже організм, охоплений численними стресами, ослаблений, відповідно, більш схильний до різних захворювань. Якщо ж стрес має місце бути - в жодному разі не тримайте емоції в собі, дайте їм волю. Доведено, що більш схильні інсультів люди, стримані емоційно.

Позитивний настрій, у свою чергу, немов створює навколо людини якусь захисну оболонку. Намагайтеся шукати позитив у всьому, саме життя розглядаючи в якості головного антидепресанту. Частіше посміхайтеся - з приводу і просто так, новому дню, сонцю, перехожим, самому собі. Не чекайте, коли свято звалиться вам на голову - створіть його самі, сьогодні, зараз, цієї хвилини. Адже для щастя (або, принаймні, хорошого настрою, який теж здатне продовжити життя) часто так небагато потрібно!

Самонавіювання

Секрети довголіття знаходяться і в нашій підсвідомості. Дайте самому собі установку, що будете жити довго. Як правило, вона спрацьовує (звичайно, жити кілька століть ви не будете, але років 120 - дуже навіть можливо, особливо якщо враховувати останні дані вчених про можливості організму людини), але нічого чудесного в цьому немає. Людина, «запрограмований» себе на довге життя, підсвідомо буде уникати ситуацій, здатних її скоротити. А про силу самонавіювання вже не одна книга написана, та й життєвим досвідом сотень людей дане явище доведено.

Цілеспрямованість

Якщо у людини немає мети - йому нема чого жити. Найчастіше так і виходить: начебто людина здорова був, нічим не хворів, а просто-напросто занудьгував, засумував, перестав бачити сенс у житті (отже - перестав ставити будь-які цілі перед собою) - взяв і помер. Стара з косою побоюється діяльних цілеспрямованих людей. Не хочете зустрітися з нею завчасно - ставте перед собою цілі і йдіть до них, досягайте - і ставте нові цілі.

Повноцінний відпочинок

Не перевантажуйте організм і давайте йому добре відпочити, інакше він може дати збій. Обов'язковим є як мінімум один вихідний на тиждень і щорічну відпустку (який бажано провести не в чотирьох стінах квартири, а де-небудь на морі або в горах).

Хочете продовжити життя як можна довше - більше спите. Повноцінний сон повинен тривати 8 годин. Намагайтеся не використовувати снодійних засобів у вигляді ліків. Недосипання загрожує проблемами із серцево-судинної та нервової системами, старінням організму в цілому.

Хороші стосунки з рідними та близькими

Значно довше живуть ті, хто має велику дружну родину, ніж закоренілі холостяки. Згадайте приклади відомих довгожителів - вони, як правило, мають досить великі сім'ї.

Корисно проводити частину свого часу не тільки з дружинами і дітьми, але і з батьками, друзями. Займіться спільною справою: поїдьте на пікнік або на риболовлю, затейте ремонт, влаштуйте домашній кінозал - це наповнить вас позитивом і впевненістю в тому, що ви любите і улюблені, потрібні своїм рідним і близьким і самі потребуєте в них. А що ще потрібно для довгого і щасливого життя?

Правильне харчування

Про корисні продуктах харчування наш сайт вже писав. Особливу увагу зверніть на продукти, що містять селен: печінка, часник - вони сприяють продовженню життя. Також до продуктів, які таять в собі джерело довголіття, можна віднести волоські горіхи, зелені яблука, червоне вино хорошої якості (келих на день), в помірних кількостях гіркий шоколад, продукти-антиоксиданти (морква, абрикос, журавлина, риба, зелений чай) . Не забувайте про збалансованість вашого харчування і стежте за вагою.

Відмова від шкідливих звичок

Алкоголь, нікотин, наркотики - чи варто говорити про те, що ці шкідливі звички не тільки не сприяють продовженню життя, а й значно її вкорочують? Старість приходить до людей, злоупотреблінющіх алкоголем і нікотином, значно раніше, а захоплення наркотиками і зовсім може закінчитися через пару-трійку років - і кінець цей буде не з приємних.

Зберегти молодість душі і тіла, продовжити життя на кілька років під силу кожній людині. Бажання дати відстрочку старості і прагнення довше жити можуть створити чудеса. Довгих вам років життя!

Категорія: Секрети здоров'я | Переглядів: 1256 | Додав: DeFeNDeR_01 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz