Понеділок, 13.05.2024, 07:59
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Серпень » 4 » Як позбутися від безсоння?
12:41
Як позбутися від безсоння?
Безсоння - проблема, мучаться багатьох людей. Кожен з нас хоча б раз у житті стикався з цим явищем, будь то поодинокі випадки порушення сну або хронічні форми цього захворювання. Для безсоння характерними є проблеми з засипанням, часті пробудження вночі, тривожний сон, який не відновлює сили. Як налагодити сон і забезпечити повноцінний відпочинок вночі - про це наша стаття.

Лікування безсоння краще почати з допомогою консервативних заходів, наприклад, дотримання елементарного режиму. Дотримуючись цих нескладних правил, можна назавжди забути про те, що питання, як позбавитися від безсоння, колись хвилювало вас.

1. Відмовтеся від шкідливих звичок: надмірне споживання спиртного і нікотину може привести до порушень сну. Також обмежте споживання кави, міцного чорного чаю в другій половині дня. А ось чашка молока з медом перед сном не завадить!
2. Намагайтеся проводити достатньо часу на свіжому повітрі, особливо корисні такі прогулянки перед сном.
3. Вставайте і лягайте в один і той же час. Намагайтеся лягати спати до півночі. «Перебивши» сон, складно налагодити його потім.
4. Не їжте перед сном, особливо «важку» їжу. А найкраще дотримуватися правильний режим харчування протягом всього дня.
5. Не слухайте на ніч гучну музику, не дивіться фільми жахів, уникайте сварок і конфліктів з оточуючими в другій половині дня. Одним словом - мінімум сильних (тим більше-негативних) емоцій перед сном.
6. Прийміть на ніч теплий душ (краще - ванну, ще краще - з лавандовим маслом або морською сіллю).
7. Намагайтеся не думати проти ночі про важливі справи, насущні проблеми, не будувати плани. Краще намалюйте у себе в уяві приємну «картинку» - вона допоможе відволіктися від поганих думок і поринути в сон.

Лікування безсоння народними засобами

Якщо перед вами постало питання, як позбавитися від безсоння, можуть допомогти народні рецепти. Вони передбачають лікування безсоння за допомогою всіляких відварів трав. Ось кілька нехитрих народних рецептів від безсоння:

1. Відвар з шишок хмелю. 2 ч.л. шишок хмелю залити склянкою окропу. Настоювати протягом 4 годин, процідити. Випити перед сном.
2. Відвар з насіння кропу. 50 г насіння кропу варити протягом 20 хвилин на слабкому вогні в 0,5 л кагору. Настояти протягом години, процідити. Прийняти 50 грам перед сном.
3. Відвар з плодів глоду. 20 г плодів залити склянкою окропу, настояти, процідити. Випити за півгодини до сну.
4. Відвар з полину. 5 г верхівок полину залити склянкою окропу. Настояти, процідити. Пити по ¼ склянки чотири рази на день.
5. Чарівна подушечка. З щільної бавовняної тканини зшити невелику подушечку-мішечок.
Набити її різними травами, що надають заспокійливу дію на нервову систему: м'ятою, звіробоєм, квітами глоду, валеріаною, материнкою, шишками хмелю і т.д. Підкласти під подушку перед сном. Вдихаючи аромат заспокійливих трав, ви забезпечите собі глибокий, повноцінний сон.

Лікування безсоння також передбачає коригування психіки - самостійну або за допомогою лікаря. Хочете знати, як позбавитися від безсоння, - освойте прийоми релаксації. Якщо самому впоратися з проблемою не вдалося, варто звернутися по допомогу до лікаря. Адже у деяких людей безсоння може прийняти хронічні форми і позбутися її самостійно не вдасться. Лікар може з'ясувати причину вашої проблеми і відповідно до неї підібрати оптимальні снодійні засоби. Крім того, деякі форми безсоння лікуються тільки в стаціонарі лікарні.

Багато хто вважає, що лікування безсоння можливе виключно за допомогою снодійних препаратів. І йдуть при цьому не до лікаря за рецептом, а прямо в аптеку. Дійсно, багато снодійні засоби перебувають зараз в доступній продажу. Але злоупотреблінть ними не варто. Пам'ятайте, що вони можуть викликати звикання, залежність, розлади психіки. До того ж, у кожного снодійного є протипоказання до застосування. Навіть якщо прийом снодійного призначив вам лікар, злоупотреблінть цим не варто. Почніть з мінімальних доз, робіть перерви між циклами прийому, не приймайте ліки більше трьох тижнів поспіль.

Категорія: Секрети здоров'я | Переглядів: 1156 | Додав: DeFeNDeR_01 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz