Неділя, 12.05.2024, 17:35
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Серпень » 12 » Як організувати пікнік на природі
12:33
Як організувати пікнік на природі
Весна ... Вона відчувається всюди - в чистому сонячному небі, в заливисто співі птахів, у перших листах на деревах. Покинути надевшие за зиму стіни задушливих квартир і вибратися на природу з родиною або друзями - таке бажання виникає, напевне, у кожного з нас. Як організувати пікнік на природі, щоб він приніс максимум позитивних емоцій і залишив приємні спогади?

Підготовка до пікніка - захід відповідальне і від нього більшою мірою залежить результат відпочинку на природі. Що взяти з собою на пікнік?

Продукти. Вони повинні бути не швидкопсувними і не вимагати особливих умов транспортування. Безумовно, лідером тут є всілякі бутерброди - але ми б порадили не готувати їх вдома, а просто нарізати хліб, ковбасу, сир та інші бутербродні компоненти і покласти все це в роздільні пакети (краще замотати в спеціальну харчову плівку). І вже на природі зробити бутерброди з наявних продуктів. У цьому випадку вони будуть мати більш привабливий і «свіжий» вигляд, гарантовано не зіпсуються по дорозі.

Те ж саме стосується і салатів - краще взяти з собою вимиті овочі та заправку (майонез, рослинна олія) і на швидку руку приготувати кілька весняних салатів або просто мочати овочі в соус і в такому вигляді употреблінть в їжу - пікнік передбачає і такий варіант.

Добре підуть і м'ясні продукти - для пікніка відмінним варіантом стануть запечене м'ясо або курка, адже вони смачні і в холодному вигляді, особливо з гірчицею, кетчупом або яким-небудь гострим соусом (їх також не забудьте взяти з собою).

Можна взяти на пікнік консерви, печиво, цукерки.

Незамінні на пікніку та фрукти - їх потрібно вимити і упакувати в спеціальні герметичні ємності із пластику.

Якщо ви плануєте організувати пікнік на природі c приготуванням їжі (шашлики, гриль, запечена картопля, вуха, смажені сосиски і т.д.), подбайте про підготовку продуктів (наприклад, маринуванні м'яса для шашликів) і всього необхідного інвентарю (мангал, шампура, дрова, паливо для багаття, казанок для юшки і т.д.)

Запасіться великою кількістю рідини (кращий варіант - звичайна негазована мінеральна вода або зелений чай в термосі) - активний відпочинок на природі потребують поповнення водного балансу організму. Що стосується спиртного - то на пікніку краще, звичайно, утриматися від вживання алкогольних напоїв у великих кількостях. Залиште цю прерогативу домашнім посиденьок або зустрічам в кафе, а на пікніку обмежтеся символічним запасом пива або пляшкою домашнього вина на всю компанію.

Продукти найкраще скласти у велику корзину - це не тільки більш мальовничо і апетитно виглядає, ніж гора пакетів, але і гарантує те, що провіант не помнеться. Та й діставати продукти з кошика набагато зручніше.

Візьміть весь необхідний для вживання їжі інвентар: складаний ніж, відкривачку, штопор, пластиковий посуд, паперові та вологі серветки (рушники). Обов'язково запасіться сміттєвими пакетами, щоб прибрати в них залишки їжі.

Подбайте про пледі (покривалі), на якому і буде відбуватися все дійство. Якщо недавно пройшов дощ, візьміть «в навантаження» до плед клейонку - її можна підкласти під покривало, і воно не просочиться вологою від землі. Можна організувати пікнік на природі більш комфортно - це варіант у вигляді розкладаються стільчиків і столу або хоча б м'яких подушок для сидіння на них.

Багато хто забуває про те, що пікнік на природі - це не тільки приємний відпочинок, а й захід, в якійсь мірі пов'язане з ризиком. Обов'язково візьміть з собою сонцезахисний крем, щоб не «згоріти» на сонці (воно й навесні може бути небезпечно!). Підготуйте засоби для надання першої медичної допомоги (спирт, вата, бинт, пластир, перекис водню, зеленка) - в парку або лісі можна легко поранитися. Незамінними на пікніку будуть і кошти від комарів та кліщів. Якщо пікнік планується в місці, не захищеному від сонця деревами, візьміть з собою головні убори (кепки, панами), особливо, якщо у вашій компанії є діти.

До речі, про дітей. Пікнік з дітьми дещо відрізняється від пікніка в компанії виключно дорослих дітей. Обов'язково продумайте заздалегідь про те, як організувати пікнік на природі з дітьми - інакше їм швидко набридне, і вони півдня прохничут про те, що скоріше хочуть повернутися додому. Продумайте ігри на свіжому повітрі (веселі старти, лапта, юні натуралісти, шукачі скарбів і т.д.), візьміть з собою спортивний інвентар (волейбольний м'яч, бадмінтон).

Приділіть увагу одягу для пікніка. Вона повинна бути зручною - адже ви будете сидіти на землі - і прикривати ноги і руки (щоб уникнути укусів комах, особливо кліщів). Про всяк випадок візьміть з собою куртку або іншу теплий одяг - раптом похолодає, піде дощ або ви вирішите продовжити пікнік до пізнього вечора, коли тепле сонце сховається за обрій.

Візьміть з собою фотоапарат, відеокамеру, попередньо перевіривши, щоб батарея була повністю заряджена. Адже як образливо, коли вона сідає в самий невідповідний момент - в розпал пікніка. Незайвим на пікніку буде і магнітофон (радіо).

Подбайте про парасольках, ще краще - дощовиках. Весняна погода, як відомо, мінлива, і чисте синє небо з ранку не може гарантувати відсутність дощу ввечері. Чи не заважає відновити в пам'яті правила поведінки під час грози - теж частого весняного явища.

Де організувати пікнік на природі? Тут може бути маса варіантів: міський парк, набережна річки, гай, лісосмуга і т.д. Головне, щоб ваш пікнік не порушував громадський порядок і був місцем, дозволеним для подібних заходів. Вибираючи місце для пікніка, подбайте, щоб воно було якомога захищене від сонця, щоб вітер не дув у вашу сторону (особливо це актуально, якщо ви збираєтеся розводити вогнище). Перевірте, чи не поблизу мурашника.

Після закінчення пікніка не забудьте прибрати за собою все сміття (сміттєвий пакет бажано не залишати лежачим на землі, а забрати з собою), погасити вогнище, загалом - зробити сліди вашого перебування тут максимально непомітними.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам в організації та проведенні пікніка на природі. Вдалого вам відпочинку!

Категорія: Інші секрети | Переглядів: 2426 | Додав: DeFeNDeR_01 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz