Неділя, 12.05.2024, 02:35
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Серпень » 5 » Довге волосся: поради по догляду
13:27
Довге волосся: поради по догляду
Довге волосся - предмет гордості їх власниці і заздрості оточуючих. Мабуть, єдиний недолік довгого волосся - це те, що вони вимагають певного догляду, інакше вся їхня краса може зійти нанівець. Втім, секрети догляду за довгим волоссям досить прості. Головне - пам'ятати декілька правил і неухильно дотримуватися їх.

Правило перше. Підберіть відповідні засоби по догляду за волоссям

Шампунь повинен відповідати не тільки типу волосся (сухі, жирні, нормальні), але й боротися з проблемними волоссям, якщо такі мають місце бути (ламкість волосся, лупа, слабкі фарбоване волосся). Необхідним засобом для догляду за довгим волоссям є кондиціонер - він допоможе запобігти сплутування волосся, зволожить та розгладить їх, полегшить процес розчісування. Різні маски-бальзами зміцнять коріння волосся і попередять їх випадання, допоможуть довго зберегти пишну шевелюру. Маски для волосся можна купити або зробити в домашніх умовах.

Правило друге. Регулярно і правильно мийте волосся

Довге волосся потрібно мити раз на 3 дні. Для миття волосся використовуйте теплу воду. Не наносите на волосся нерозбавлений шампунь-наберіть у долоню трохи води і розведіть його в ній. Наносьте шампунь рівномірно, починаючи від коренів і розподіляючи його по всій довжині волосся. Помасажувавши волосся біля коріння, ретельно змийте шампунь. Після кожного миття волосся наносите на кінчики кондиціонер, раз на тиждень проводите глибоке кондиціонування (по всій довжині волосся).

Правило третє. Правильно розчісуйте волосся

Якщо волосся дуже поплутані, спочатку спробуйте розплутати їх пальцями. Вибираючи гребінець, віддайте перевагу дерев'яної з рідкими зубцями. Голову нагніться вниз, спрямовуючи підборіддя до грудей, перекиньте вперед волосся і прочешіть спочатку їх кінці. Потім відкиньте волосся назад, розподіліть їх на пасма і акуратно розчешіть кожну пасмо по всій довжині, починаючи з коріння.

Правило четверте. Уникайте пошкодження волосся

Часті укладання, фарбування волосся, використання фена після кожного миття голови, прогулянка під дощем без парасольки і під палючим сонцем без головного убору, захоплення електроплойкамі і термобігуді - все це згубно позначається на зовнішньому вигляді і загальний стан волосся. Вони стають тьмяними, слабкими, ламкими. Тому варто звести до мінімуму негативний вплив на волосся: замість фена просушити волосся за допомогою спеціального абсорбуючого рушники, замість плойки використовувати звичайні бігуді, а фарбування волосся за допомогою фарб можна чергувати з природним фарбуванням (цибулевої лушпинням, хною, ромашкою).

Правило п'яте. Боріться з січеться кінцями

Не забувайте періодично перевіряти волосся на наявність посічених кінчиків. При виявленні останніх їх слід обстригти. Останнім часом популярною в боротьбі з січеться кінцями волосся стала процедура обпалення, коли їх підстригають гарячими гострими ножицями. У домашніх умовах таку процедуру не здійсниш - зате вона доступна в багатьох салонах краси.

І ще кілька корисних порад:
- Уникайте сильного струменя води під час миття волосся;
- Не розчісуйте мокре волосся;
- Благотворний вплив на волосся надасть прийом полівітамінів;
- Намагайтеся менше курити або зовсім відмовити від цієї шкідливої ​​звички - волосся буде вам вдячні;
- Перевірити стан вашого волосся можна, провівши простий тест: підрахуйте, скільки волосся залишиться на вашій гребінці після закінчення дня - якщо більше 40, волоссю потрібна допомога;
- Випадання волосся може бути пов'язано з неправильним харчуванням - відкоригуйте його і ніколи різко не сідайте на дієту.

Тепер ви знаєте, як доглядати за довгим волоссям. Регулярний і правильний догляд забезпечить волоссю красу, здоровий зовнішній вигляд - і відмінний настрій їх власниці!

Категорія: Секрети краси | Переглядів: 1114 | Додав: DeFeNDeR_01 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz