Вівторок, 14.05.2024, 17:12
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Лютий » 7 » Коли настане кінець світу?
21:07
Коли настане кінець світу?
Коли настане кінець світу? Це питання хвилює уми людства з незапам'ятних часів. Біблійні пророцтва, відомі пророкування про кінець світу і руйнівна діяльність людини в останні десятиліття посилюють тривогу і дають привід вважати, що дата кінця світу вже зовсім близько. Чи настане кінець світу, коли і чому це станеться?

Для початку згадаємо, що людство вже не раз спокійнісінько «переживало» кілька прогнозованих кінців світу. Далеко ходити не потрібно - останнім приводом для занепокоєння став запуск великого андронного коллайдера, який також асоціювали з кінцем перебування людини на землі. А скільки було за останні 20 років прогнозованих зіткнень нашої планети з різними астероїдами, також загрожували стерти людство з лиця землі!

Тим не менш, від однієї «нереалізованою» дати кінця світу до іншої, людство ще з більшим панічним страхом замислюється над тим, коли буде кінець світу. Адже до текстів Біблії і прогнозам магів останнім часом приєдналися і вчені, які заявляють: довго людство не протягне.

Згідно з календарем майя, людство чекає кінець світу в 2012 році - це найближча прогнозована дата, коли настане кінець світу. Проте ніякої конкретики з приводу того, що ж чекає Землю в грудні 2012 року - ураган, зіткнення з астероїдом або вогненний дощ - стародавня цивілізація нам не залишила.

Якщо виявиться, що календар майя помиляється, довго жити в спокої людству не доведеться. Нереалізований потенціал швейцарського колайдера може перейняти на себе запуск аналогічного прискорювача російськими вченими в Дубні в 2013 році.

В цьому ж році передбачається вибух Сонця в результаті істотного підвищення температури всередині сонячного ядра. Даний прогноз цілком виправданий, адже за останнє десятиліття температура Сонця збільшилася в два рази. Таких темпів зростання сонячної температури раніше ніколи не було.

2014 також не відрізняється сприятливими прогнозами. Чому настане кінець світу в цьому році? НАСА запевняє, що планета буде поглинена кислотним туманом - хмарою космічного пилу, що виникли з чорної дірки і тягнуться на 10 млн. миль.

У 2016 році очікується потоп внаслідок танення льодовиків. Значна частина суші зникне під водою, стверджує кліматолог Джеймс Хансен.

13 листопада 2026, за підрахунками відомого математика Хайнца фон Ферстера, стане днем, коли настане кінець світу. Саме в цей день населення планети досягне такого рівня, при якому не зможе прогодувати себе.

Наступний невтішний для Землі прогноз - квітень 2029 року. У цей час очікується зіткнення з величезним 400-метровим астероїдом Апофіс.

У 2035 році відбудеться кінець світу відповідно до одного з пророцтв Нострадамуса. Він стане результатом довгої війни довжиною в 27 років (пора б уже їй розпочатися, чи не так?)

Ісаак Ньютон, який досліджував текст книги Пророка Данила, був упевнений, що кінець світу доведеться на 2060 рік.

Оптимісти вірять в те, що наступ кінця світу не застануть ні вони, ні їхні діти й онуки. Як раз для них - кілька досить віддалених від дня сьогоднішнього дат кінця світу.

У лютому 2622 відбудеться черговий кінець світу «по-Нострадамусом». 2666 видається небезпечним, тому що містить в собі число диявола (щось подібне очікували, мабуть, і в 1666 році). В 3000 році через Сонячну систему пройде метеоритний потік Тавриди. А 3797 є останньою датою в пророцтвах Нострадамуса, так що якщо жоден з передбачених ним кінців світу до цього моменту не відбудеться, то в цьому році вже напевно бути Апокаліпсису.

Однак самим правдивим виглядає прогноз кінця світу, передбачений багатьма вченими. Втім, ми самі є свідками того, чому настане кінець світу - болісний і довгий, він почався вже зараз. Виною тому - не астероїди або потопи, а безрозсудна людська діяльність. Глобальне потепління призведе до гострої нестачі води, голоду, посух, ураганів, невиліковним хворобам. Завершить справа третя світова війна за ресурси.

Категорія: Непізнане | Переглядів: 2126 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 1
1 Роман  
0
КІНЕЦЬ

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz