Неділя, 28.04.2024, 19:32
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Як зняти спазм в горлі
00:02
Як зняти спазм в горлі

Спазми в горлі виникають при раптових скороченнях мускулатури гортані, що супроводжуються утрудненим вдихом і в деяких випадках призводять до повного закриття голосової щілини. Спазми гортані вимагають невідкладного звернення до фахівця за кваліфікованою консультацією і повним всебічним обстеженням. 


Спазм - різке і хворобливе скорочення м'язів, які не можуть самостійно розслабитися. Лікар, провівши ряд відповідних клінічних досліджень, встановить причину спазмів у горлі і призначить правильне лікування. Самостійна діагностика хвороби і самолікування не приведуть до досягнення бажаного результату у зв'язку з величезною кількістю можливих причин, що викликають спазми в горлі. 

Спазми в горлі при бактеріальної інфекції 


При виникненні спазмів в гортані слід звернутися за допомогою до лікаря-отоларинголога. Тільки він може підтвердити або виключити фарингіт або ларингіт, які супроводжуються відчуттям кома в горлі. Бактеріальна інфекція - найбільш часта причина патології, що характеризується такими симптомами: утрудненим ковтанням, болем в горлі, осиплостью голосу. Лікування фарингіту, ларингіту та ангіни полягає в повній відмові від куріння і алкоголю, частому і рясному вживанні теплого чаю, регулярному полосканні горла настоями лікарських трав, проведенні ножних ванночок і постановці зігріваючих компресів. 

Патологія ендокринної та травної систем 


Якщо утруднене дихання і проблеми з ковтанням їжі залишаються після відвідин отоларинголога, то слід звернутися до ендокринолога для обстеження і виключення патологій щитовидної залози. Захворювання ендокринної системи часто супроводжуються спазмами в горлі і іншими неприємними відчуттями. 

Спазми в горлі нерідко вказують на ряд захворювань носоглотки, стравоходу і всього шлунково-кишкового тракту. Спазми в горлі часто виникають під час прийому їжі або відразу після їди. Причиною цього неприємного явища є порушення прохідності травних і дихальних шляхів через застряглі в горлі залишків їжі. Застрягла кісточка від риби може серйозно порушити здоров'я людини і викликати проблеми, які вирішуються деколи тільки хірургічним шляхом. 

Психоневрологічні і фізичні розлади 


Проблеми з ковтанням рідкої їжі і утруднення дихання свідчать про психоневрологічних розладах. Це можна перевірити, підтвердити і спростувати за допомогою результатів клінічних досліджень та лабораторних аналізів. Стреси, хронічна втома, фізичні перевантаження - причини емоційних збоїв і розладів нервової системи, які часто проявляються спазмами в гортані. Фізична втома викликає спазм м'язів шиї і створює враження кома в горлі. Супутніми симптомами подібних розладів нервової системи є утруднення дихання, сухість у роті, змін поведінки, оніміння гортані, а також повна або часткова втрата голосу.


Категорія: Секрети здоров'я | Переглядів: 2112 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz