Субота, 27.04.2024, 18:16
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Як запобігти утворенню шраму або рубця
00:03
Як запобігти утворенню шраму або рубця

Якщо рана досить глибока, з великою часткою ймовірності на її місці після загоєння залишиться рубець або шрам. Чоловік з цим фактом все ж може змиритися, а жінка ніяк не побажає мати подібні «прикраси». 

 
Травмуючий чинник провокує розростання рубцевої тканини не відразу при загоєнні, шрами з'являються приблизно через півроку. Щоб цього не сталося, потрібно після отримання травми негайно вживати особливих заходів. 

Найпростіші дії, що запобігають утворенню шрамів 


Сучасна пластична хірургія добре розвинена, але краще запобігти появі рубця, ніж потім оперувати його. Є способи, що дозволяють не тільки звести до мінімуму ризик утворення рубця, але і взагалі його не мати. Перш за все, дрібні ранки, порізи потрібно заклеювати пластиром. Правда, місця, де шкіра розтягується, для цього не підходять. Там потрібно зшивати тканини. 

Корости необхідні для загоєння тканин, вони перешкоджають проникненню в рану бактерій. Відривати їх не можна ні в якому разі, тому що з центру рани висмикується новий шматочок шкіри, глибина травми збільшується, а ризик формування на цьому місці рубця багаторазово зростає. Краще заліпити кірку пластиром, нехай вона відпаде самостійно. Особливо це стосується кірочок після висипки, вітряної віспи. 

Якщо коросту від вітрянки зірвати при розчісуванні тіла, прикраси у вигляді шрамів доведеться носити все життя. Краще скористатися устраняющей свербіж маззю. При дрібних порізах або опіках відмінно допомагає лист алое. Його потрібно розрізати впоперек і докласти зрізом до рани. Щоб гоїлося швидше, процедуру слід проробляти 2-3 рази на день. 

Чим можна скористатися, щоб шраму не було 


Запобігти шрамирование шкіри можуть корисні речовини, наприклад, екстракт цибулі. Протизапальною і пом'якшувальною, зволожуючим дією має гепарин, він же сприяє відновленню тканин. Ці речовини містяться в «Контрактубекс», дуже ефективний засіб. Ще в препаратах проти шрамів є алантоїн, він відмінно знижує патологічне розростання рубців. 

Щоб шрами і рубці з часом бліднули і ставали непомітними, потрібно правильно харчуватися. У їжі повинні бути вітаміни, білки, цинк. Вони міститься в сирах, пісній яловичині, арахісі, насінні гарбуза і соняшника. Можна втирати в рубець вітамін Е, масажувати шрам з в'єтнамським бальзамом, тигровій маззю, робити компреси з мокрічним маслом. Всі ці дії допоможуть розм'якшити рубці, зробити їх менш помітними. Також народна медицина рекомендує настойку чистотілу, можна використовувати настояний на оливковій олії мухомор. Вчасно вжиті заходи допоможуть шкірі залишитися красивою.

аниме про волков и любовь http://animeha.ru/.

Категорія: Секрети здоров'я | Переглядів: 1977 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz