Неділя, 28.04.2024, 09:08
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Як використовувати горіхи для схуднення
00:01
Як використовувати горіхи для схуднення

 

Про калорійності горіхів людство дізналося досить давно, тому більшість людей не вживало в їжу настільки вельми корисний дар природи. Виявляється, що даремно. Горіхи здатні не тільки насичувати організм поживними речовинами, а й сприяють схудненню. 


 

Трохи про горіхи 

Горіхи є дуже цінним продуктом для вегетаріанців, так як за допомогою них вони насичуються рослинним білком, який, в свою чергу, засвоюється людським організмом набагато швидше, ніж тваринний. Крім корисних рослинних білків, в складі горіхів присутній чимало вітамінів і мікроелементів, наприклад, таких як: залізо, фосфор, мідь, магній і калій. За допомогою постійного вживання даних дарів природи можна вивести з організму накопичені шлаки, а також зменшити ризик розвитку захворювань, пов'язаних з серцево-судинною системою. 

Натуральних продуктів, які корисні для організму, досить багато, але всі вони зберігають свої властивості лише протягом невеликого проміжку часу. Горіхи ж можуть зберігати в собі всі вітаміни і поживні речовини не місяцями, а роками! 

Горіхи, як багато хто знає, вважаються досить калорійним продуктом, тому для збереження фігури їх вживання потрібно обмежити до однієї жменьки в день. Однак навіть невелика їх кількість здатна взяти контроль над підвищеним апетитом. 

Варто також відзначити, що в кожному виді горіхів присутні ненасичені жири, за рахунок яких в організмі покращуються і прискорюються всі обмінні процеси. Крім того, в цьому продукті міститься дуже важлива амінокислота під назвою аргінін. Завдяки їй, стінки судин стають ширше, а це означає, що ризик виникнення атеросклерозу зводиться до мінімуму. 

види горіхів 

Існує кілька видів горіхів, кожен з яких унікальний по-своєму. Саме тому варто приділити увагу тому чи іншому конкретному виду. 

Фундук. Даний вид горіхів особливо цікавий тим, що його можна вживати навіть людям, які страждають на цукровий діабет. Ще одним важливим плюсом фундука є те, що в його складі міститься досить-таки мало вуглеводів, а це означає наступне - його можна їсти худне людям, причому навіть на досить строгій дієті. Звичайно, не варто розслаблятися і забувати про калорійність горіхів. Непогано включати в свій раціон ці горіхи навесні і восени, тому що вони допомагають зміцнити імунітет в такий непростий для організму час. 

Мигдаль і волоські горіхи. У цих горіхах міститься дуже багато корисних для організму омега кислот. Вони, як і аргінін, теж значно знижують ризик розвитку атеросклерозу. Якщо ваша робота пов'язана з розумовою діяльністю, то вам просто необхідно включити в свій щоденний раціон волоські горіхи і мигдаль, так як вживання цих природних продуктів позитивно позначається на роботі мозку. Також дані види горіхів покращують роботу шлунково-кишкового тракту, що дуже важливо для злагодженої роботи всього організму в цілому. 

Кедровий горіх. Цей вид горіхів є найбільш цінним, ніж всі інші, а все тому що в ньому є майже всі необхідні для роботи організму поживні речовини, а також мікроелементи і вітаміни. Список корисних речовин досить великий, тому варто перерахувати лише найголовніші: цинк, вітаміни групи В, залізо, фосфор, вітаміни К і Е, марганець і мідь. Горіхи кедра допомагають впоратися з анемією. 

Суть горіхової дієти 

На мій погляд, горіхова дієта є найбільш щадить, ніж багато інших. Її можна використовувати періодично, причому вона повинна тривати всього лише протягом 5-7 днів. Що стосується раціону на горіховою дієті, то він залишається практично таких же, як і був, необхідно лише виключити борошняне і солодке і замінити все тваринні білки і жири на горіхи. 

Як вже було сказано раніше, горіхи дуже калорійні, тому на горіховою дієті вам буде потрібно вживати щодня всього лише дві жмені даного продукту. Зверніть увагу, що дана кількість горіхів потрібно з'їдати не за один прийом, а за 4. 

Щоб від горіхової дієти було більше користі, включіть в свій раціон зелень, а також свіжі фрукти і овочі. Також дуже важливо приділити увагу рідини, її має надходити в організм не менше півтора літрів, причому переважно у вигляді чистої води, а не соків. Під час такого схуднення бажано пити чай без додавання цукру. 

За допомогою горіхової дієти ви нормалізуете роботу кишечника і позбавитеся від шкідливих речовин, що нагромадилися в організмі, тобто очистіть його. Її користь полягає в тому, що замість звичного харчування ви починаєте вживати рослинні жири і білки. Такий перехід дає організму чималу струс, саме за рахунок якої і відбувається очищення. Інакше кажучи, на деякий час ви стаєте вегетаріанцем. 

Горіхову дієту можна назвати поверненням до природного раціону харчування, тому що наші далекі предки харчувалися в основному зеленню і плодами їстівних рослин. М'ясо в їх раціоні було не так багато, як ми звикли вважати.


Категорія: Секрети здоров'я | Переглядів: 749 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz