Субота, 11.05.2024, 19:56
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 7 » Як відсвяткувати Хеллоуїн
21:44
Як відсвяткувати Хеллоуїн
В ніч з 31 жовтня на 1 листопада на вулицях міст і сіл у багатьох країнах світу з'являється всяка нечесті. Це страшні упирі та вовкулаки, жахливі зомбі і зловісні мерці, загадкові вампіри та перевертні, чарівні відьми, забавні бісенята і чарівні чортиці. Звідки з'явилося стільки нечистої сили в цю ніч? Це святкується Хеллоуїн і всі ці темні, потойбічні сили, всього лише люди, вбрані в костюми.

Хеллоуїн-що це за свято

Хеллоуїн-це веселе свято, що відзначається 31 жовтня в переддень свята Дня всіх святих. Вважається, що Хеллоуїн це єдиний день у році, коли на землю повертаються духи померлих людей. Традиційно Хеллоуїн вважається святом жителів Америки, Великобританії та інших англомовних країн, але так само святкується і в інших куточках нашого світу.

І до Росії добрався цей веселе свято. Молодь із задоволенням відзначає Хеллоуїн і святкує його в нічних клубах, на вечірках, вбираючись в костюми упирів, відьом, вампірів, перевертнів.





Як же зазначається Хеллоуїн у всьому світі? Атрибутом Хеллоуїна є гарбуз. З неї споруджують світильники, в які поміщають та запалюють свічки, гарбузом прикрашають житлові приміщення. Так само, влаштовують сімейні застілля, готують з гарбуза різні кулінарні страви.

Проводять різні ритуали, щоб заспокоїти душі мертвих. У нічне небо запускають різноколірні фейєрверки, влаштовують ходи з факелами, дивляться оглушливі ужастики і розповідають несамовиті страшилки, історії.

А дітлахи, вбрані чарівними чортиками і відьмами - веселяться, пустують, співають пісеньки, бігають від хати до хати і випрошують солодощі.

Традиції і символи Хеллоуїна

Головний символ Хелловіна - Світильник Джека, який виготовляють з гарбуза. Згідно ірландської легендою, людина, яку звали Джек, зумів двічі перехитрити Диявола, за що Диявол пообіцяв йому не губити його душу. Але Джек вів життя повну гріхів і після смерті не був допущений до Раю. І тепер змушений блукати по землі в очікуванні Судного дня, освітлюючи собі шлях світильником, зробленим з гарбуза.



Для приготування світильника використовують великий гарбуз, в якій зрізують верхівку і видаляють м'якоть. На гарбузі малюють злісне зі страшною усмішкою обличчя і вирізують отвори для очей і рота, а всередині гарбуза поміщають запалену свічку. Вважається, що світильник з гарбуза, залишений біля будинку в Хеллоуїн оберігає будинок і відганяє злих духів і темні сили.

Костюми злих духів, монстрів і маски - ще один із символів Хеллоуїна. Які тільки надприродні персонажі не з'являються на Хеллоуїн - тут присутня вся нечиста сила, ніжити, казкові герої і монстри з фільмів жахів.

Однією з традицій є - випрошування солодощів, фруктів або грошей. Ряджені діти та молодь, стукають у двері і задають господареві питання - «частування або витівки?», Якщо господар жадібний і не пригощає солодощами, прийнято влаштовувати йому дрібні капості. А якщо господар виносить частування, його віддячать, заспівають пісеньку або розкажуть віршик, і залишать на згадку забавну листівку із зображенням нечистої сили.

Так само дотримуючись традиції, влаштовують сімейні застілля. На столі обов'язково присутні солодощі, виготовлені з яблук, гарбуза, горіхів, а так само цукерки у формі гарбуза, кукурудзи. Але головне блюдо Хеллоуїна - пиріг, в тісто якого додають різні дрібні предмети, щоб передбачити, що чекає людину, якій попався шматочок пирога з сюрпризом. Кільце - скоро буде весілля, монетка - розбагатієш, шматочок тканини - до бідності.

Молоді дівчата викликають Криваву Мері, і гадають, що вона їм передбачить. Для цього вночі піднімаються по темних сходах спиною вперед, і всідаються з палаючою свічкою перед дзеркалом. У дзеркалі повинно з'явитися особа майбутнього чоловіка, якщо ж замість обличчя з'являється череп - значить, дівчина помре, не вийшовши заміж.

Так само дотримуючись традицій Хеллоуїна, жителі американських та інших міст відвідують різні атракціони - «Замки страху», «Будинку з привидами», де їх лякають всілякими привидами і монстрами, моторошними стогонами і скрипом, виттям перевертнів.




Як і де відзначити Хелловін

Відзначаємо Хеллоуїн в нічному клубі

Якщо ви вирішили відсвяткувати Хеллоуін в нічному клубі, ви заздалегідь повинні підготувати себе маскарадний костюм. Якщо вмієте користуватися швейною машинкою і є умільці - можна змайструвати будь-який костюм своїми руками, а можна купити в магазині. Перед Хеллоуїном у продаж надходять всілякі костюми монстрів, різні маски та інші атрибути свята. Ким стати - елегантним графом Дракулою, забавним чортеня або злобним монстром залежить від вашої фантазії. Якщо ви вирішили відзначити Хеллоуїн в нічному клубі, то вам і не доведеться морочити голову зі сценарієм Хеллоуїна. У нічному клубі вже все готово для проведення свята нечистої сили.

Як відзначити Хеллоуїн з друзями

Якщо бажаєте відзначити свято в колі друзів, ось тут вам разом з друзями заздалегідь треба продумати, як ви будете проводити Хеллоуїн. Спочатку потрібно знайти підходяще приміщення-ця може бути вільна квартира або дача. Потрібно підготувати сценарій проведення свята (сценарії можна відшукати в інтернеті, а ще краще придумати самим), визначитися з тематикою, вибрати костюми, прикрасити приміщення в тому стилі, в якому мрієте відзначити Хеллоуїн (якщо побажаєте стати в цю ніч вампірами, то й атрибутику слід підбирати вампірську). Приготувати закуски, напої, накрити стіл, підібрати відповідну музику, відшукати веселі конкурси та ігри, можна влаштувати ворожіння.

Так само ви можете відсвяткувати Хеллоуін на природі, в ідеалі на горі, вбравшись в костюми відьом і вампірів, чаклунів і фей при світлі багаття або факелів, влаштувати дискотеку під нічним небом.

Як відзначити Хеллоуїн вдома з дітьми

Якщо ви бажаєте порадувати своїх дітлахів і подарувати їм ще один незабутній свято - відзначте Хеллоуїн. Для цього прикрасьте свій будинок або окрему кімнату, в якій плануєте організувати свято в стилі Хеллоуїна. Розвісьте на стіни намальовані картинки із зображенням казкових злісних персонажів, спорудите з простирадла привид, а з картону - вампірів, намалюйте і виріжте чорних павуків, кажанів і прикріпіть їх до люстри.



Обов'язково зробіть разом з дітьми світильник - гарбуз і розкажіть, що світильник - це оберіг від злих духів. Так само розкажіть легенду про дівчинку, яка заблукала в лісі, і саме в цю ніч, коли на землю приходять всі примари, але вона знала, що примари бояться світла і запалила свічку. Однак злі сили насилали вітер, який гасив вогник свічки, а у дівчинки була з собою гарбуз і вона зробила з гарбуза світильник, вирізавши страшну пику і все примари, які траплялися на шляху дівчинки, тікали від страху геть.

Головні кольори Хеллоуїна - чорний і помаранчевий. Накрийте стіл помаранчевої скатертиною, покладіть чорні серветки, розставте на стіл чорну посуд або чорні свічки або навпаки. Приготуйте святкові частування - солодощі, фрукти, горіхи, можна в духовці приготувати кашу прямо в гарбузі або запеканку.Какое меню використовувати для свята залежить від вашого смаку.

Щоб дітям було весело, влаштуйте веселі ігри, різноманітні конкурси, наприклад: хто зробить найкрасивішу листівку до Хеллоуїну або виріже найстрашнішу пику на світильнику з гарбуза. Організуйте перегляд мультфільмів про привиди або подивіться разом казку зі злими персонажами - бабою Ягою, відьмою, Кощієм безсмертним.

І найголовніше-обов'язково змайструєте або купіть для ваших дітей маскарадний костюм, порадьтеся з дитиною заздалегідь, в ролі якого надприродного істоти він бажає побути в цей казковий вечір.

Костюми для Хеллоуїна

Костюми для Хеллоуїна цілком можна приготувати своїми руками, необов'язково що - то шити, досить купити маску монстра, або нанести на обличчя відповідний макіяж. Костюми легко знайти в магазинах, на ринках, їх охоче продають перед Хеллоуїном, а можна взяти в оренду.

Костюм вампіра

Створити елегантний образ вампіра вам допоможе класичний костюм: чорні брюки, біла сорочка, чорна або червона жилетка. На шию можете пов'язати червону хустку, метелика або мереживне жабо, а можна повісити масивний металевий хрест. Плащ можна зшити з чорної тканини, а підкладку зробити з червоного матеріалу. Зробіть відповідний макіяж та зачіску.


Ще один варіант - чорні шкіряні обтягуючі штани, чорна шкіряна жилетка, високі чоботи і накидка в формі крил кажана.



Для костюма вампірши більше підійде довге чорне плаття з червоними вставками в готичному стилі, а можна і міні плаття - чорного або червоного кольору. Створити неповторний образ допоможе накидка у формі крил кажана, а так само довгі рукавички, шкіряний пояс і високі чорні або червоні чоботи. Для завершення образу вампірши губи необхідно нафарбувати яскраво червоною помадою, нігті - червоним або чорним лаком, очі позначити чорними стрілками, нанести темними тінями кола навколо очей, і надати блідість обличчя за допомогою пудри світлих тонів.


Костюм відьми

Щоб створити образ відьми вам знадобиться - плаття можна довге, а можна коротеньке, колір залежить від вашого смаку, високі чоботи, якщо плаття міні-колготки будь-якого кольору або в сіточку. Потрібна накидка-плащ (можна зшити з будь-якої тканини) і капелюх - ковпак, яку можна зробити з картону й пофарбувати чорною або фіолетовою фарбою, а можна картон зверху покрити тканиною, так само можна наклеїти на капелюх зірки з фольги, або інші зображення. Якщо бажаєте замість капелюха надіньте перуку блакитного, срібного або зеленого кольору, і надіньте металевий обруч на голову. Зробіть макіяж, який, на вашу думку, відповідає образу відьми.


Костюм риса

Щоб стати чортом потрібні ріжки і хвіст, які можна виготовити самим або купити готові, можна зшити з червоної або чорної тканини, а можна вирізати з картону. Одяг теж бажано підібрати в чорно-червоних тонах.



Костюм мумії

Для костюма мумії знадобляться білий одяг - водолазка, колготки або штани. На одяг пришити стрічки з білої тканини або обмотати бинтами. Для страхітливого вигляду можна червоною фарбою намалювати кровоточать рани.


Костюм привиди

Костюм приведення легко приготувати своїми руками. Для цього підійде стара біла простирадло в якій потрібно прорізати отвори для очей і чорним фломастером намалювати підводку навколо отворів, можна намалювати і рот.


Костюм Фредді Крюгера

Для створення образу Фредді Крюгера вам знадобляться смугастий светр, бажано червоно - чорного кольору, чорні штани, капелюх, стара шкіряна рукавичка, кігті для рукавички можна вирізати з картону і пофарбувати сірою фарбою, а можна змайструвати з дроту і обмотати скотчем і так само пофарбувати. Рукавичку з кігтями можна купити, так само як і маску. Якщо маски немає - нанесіть на обличчя макіяж.


Хеллоуїн, безсумнівно, забавний свято і як ви його відзначите - буде залежати від вашої фантазії.
Веселого вам Хеллоуїна і незабутніх вражень!

Категорія: Інші секрети | Переглядів: 1299 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz