Субота, 11.05.2024, 13:59
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Листопад » 12 » Як вибрати домашній комп'ютер?
23:01
Як вибрати домашній комп'ютер?


У наш час комп'ютер вже не розкіш, а засіб взаємодії з навколишнім світом. Комп'ютер - величезний стрибок у розвитку цивілізації. З його появою почали активно розвиватися різні галузі індустрії, пов'язані з цифровими та інформаційними технологіями. Зараз комп'ютер використовується практично у всіх сферах діяльності людини: робить за нас нудну роботу, пов'язує людей, які живуть на різних континентах і просто допомагає розслабитися і розважитися.

У зв'язку з цим, до вибору комп'ютера варто віднестися уважно, адже мало кому сподобається, коли «машинка» раптом вимкнеться, не зберігши ваш річний звіт. Прийшовши в будь-який магазин побутової техніки, відразу в очі кидаються довгі стелажі, заставлені комп'ютерами всіх кольорів, розмірів і комплектацій. А подивившись на таблички, на яких написані технічні характеристики комп'ютера, відразу хочеться кликати консультанта, який в першу чергу захоче продати комп'ютер «крутіші і подорожче». Але не все так страшно, як здається! Далі ми розглянемо кожну складову сучасного комп'ютера і розберемося, що краще кому підходить.

«Начинку» комп'ютера необхідно вибирати в залежності від завдань, для яких він буде використовуватися. Проста робота з «офісної» роботою, серфінг інтернету або комп'ютерні ігри вимагають особливої ​​конфігурації. Та й навіщо переплачувати за потужний ігровий комп'ютер, який буде використовуватися для відправки електронних листів та ігри в пасьянси? У магазинах, в основному, комп'ютери продаються вже повністю зібраними і забезпеченими вищезгаданими «моторошними» табличками.

Для більшості користувачів такі комп'ютери повністю задовольнять їхні вимоги. Але для «просунутих» користувачів, які хочуть вичавити з «машинки» максимум, такі комп'ютери не найкращий варіант. Вони віддадуть перевагу зібрати його самостійно. Варто також пам'ятати, що для зборки комп'ютера вручну потрібно точно знати, що і куди вставляти, або можна звернутися до тих, хто володіє подібним досвідом. Якісна ручна збірка залишає далеко позаду комп'ютери, укомплектовані на заводі, а також обходиться дешевше. Але незалежно від того, яка зборка вам більше до душі, при виборі комп'ютера необхідно звернути увагу на такі комплектуючі як: материнська плата, процесор, оперативна пам'ять, блок живлення, жорсткий диск і відеокарта.

Материнська плата

Материнська плата (у народі просто «материнка») - основа всього комп'ютера. Виглядає як величезна плата, з купою гнізд і кріплень. Служить вона як «опора» для всіх комплектуючих, а також пов'язує їх між собою. При покупці вже укомплектованого комп'ютера пункт вибору материнської плати не настільки суттєвий. А для тих, хто вирішив збирати все вручну, варто звернути увагу на роз'єм для процесора, так як процесори Intel і AMD мають різні кріпильні системи.

Процесор (CPU)

Процесор - «мозок» комп'ютера. Саме він виробляє всі основні обчислення і операції. На даний момент, лідерами на ринку процесорів є Intel і AMD. Продуктивність програм та ігор, що запускаються на комп'ютері, на пряму залежить від того, який в комп'ютері встановлений процесор. Звичайно, для роботи цілком достатньо буде і простого, бюджетного процесора (наприклад, Intel Celeron). Але для любителів сучасних ігор потрібен потужний, високочастотний «проц» (наприклад, Intel Core i5). В цілому, потужність і швидкість процесора вимірюються частотних одиницях - герцах. Чим вище показник частоти процесора, тим краще.

Оперативна пам'ять (ОЗУ)

Оперативна пам'ять - краща подруга процесора. Це кількість пам'яті, яку використовує процесор у своїй роботі. Потужний процесор з високою частотою плюс великий обсяг ОЗУ дорівнює швидкому і потужному комп'ютеру. З цієї формули можна зробити висновок, що чим більше пам'яті додати процесору, тим краще. Але не перестарайтеся - надмірний обсяг пам'яті ні до чого доброго не приведе.

Оптимальна кількість ОЗУ - 2 гігабайти. Для ігрових комп'ютерів бажано мати в запасі 4 гігабайти. Так само, якщо згодом ви захочете поліпшити швидкість роботи комп'ютера, в додаткові слоти на материнській платі можна додати карти оперативної пам'яті. Також не варто забувати про те, що додавати їх потрібно відповідно до «материнки». Поцікавтеся у продавців або подивіться в інструкції типи підтримуваної пам'яті, а потім вибирайте саму карту оперативної пам'яті.

Блок живлення

Комп'ютер без електрики - те ж саме, що і рахунки без кісточок. Блок живлення постачає всі комплектуючі комп'ютера електрикою. Потужність блоку живлення впливає на стабільність роботи всіх частин комп'ютера. Ігрові комп'ютери споживають величезну кількість енергії, що в свою чергу унеможливлює використання слабких блоків живлення. Для таких комп'ютерів потрібні блоки потужністю від 1000 Ватт. Так само варто звернути увагу на присутність вентилятора в блоці, так як без належного охолодження можна домогтися лише пошкодження «нутрощів» комп'ютера.

Жорсткий диск

Жорсткий диск - пристрій, що запам'ятовує і дбайливо зберігає всю інформацію, яка є у нас на комп'ютері. Операція система, документи, музика або фільми - все це зберігається на вінчестері. Для зберігання музики та документів буде цілком достатньо жорсткого диска об'ємом більше 200 гігабайт. А для любителів ігор і фільмів в Blue-ray якості відмінно підійде обсяг в 500-1500 гігабайт.

Відеокарта

Відеокарта - святая святих будь-якого геймера і просто любителя ігор. Без неї зображення не виводитиметься на екран монітора. Об'єм пам'яті відеокарти впливає на якість відтворної графіки в іграх. У цілому продуктивність комп'ютера в іграх залежить від кількості відеопам'яті, оперативної пам'яті і потужності процесора. Величезне значення має охолодження відеокарти, так як її перегрів знизять якість її роботи і може пошкодити саму карту. Перевага варто віддати картам, які забезпечені вентиляторами. Карти, забезпечені радіаторним охолодженням, не блищать особливою продуктивністю.

Так само до складу комп'ютера входять дисковий привід CD / DVD - RW, картрідер. Старі моделі комп'ютерів забезпечувалися флоппі-драйвами - пристроями, які читали дискети. Зараз ця технологія вважається застарілою і не встановлюється на сучасні комп'ютери.

В цілому, вибір комп'ютера залежить від ваших уподобань. І не забувайте, що якісно обраний комп'ютер в подальшому може заощадити вам час, нерви і гроші!

Категорія: Цифрова та побутова техніка | Переглядів: 804 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz