Неділя, 28.04.2024, 02:36
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 9 » Чим лікувати тривалий сухий кашель
00:03
Чим лікувати тривалий сухий кашель

У більшості випадків кашель є звичайним симптомом простудного захворювання. Якщо його прояв триває вже досить довго, слід вживати якісь дії. Для початку необхідно з'ясувати первісну причину його виникнення, можливо, це перша ознака якогось серйозного захворювання. 

Сухий кашель - неприємний симптом, який не проходить при спробі відкашлювання, а лише посилює загальний стан. В деяких випадках сухий кашель вдається перемогти за короткий час, але іноді він може затягнутися і продовжувати мучити людини протягом декількох місяців. 

Причини тривалого сухого кашлю 


Щоб визначити правильний курс лікування, лікар, як правило, намагається з'ясувати причину тривалої сухого кашлю. Однією з найпоширеніших причин може бути банальна на перший погляд застуда. При зниженому імунітеті вона може досить легко перейти спочатку в гострий, а потім в хронічний бронхіт. Минаючий сухий кашель - один із симптомів бронхіту. В цьому випадку дуже важливо якомога швидше звернутися до лікаря, так як на його фоні може розвинутися запалення легенів. 

Ще одна причина сухого тривалого кашлю - хронічний фарингіт. В цьому випадку людина відчуває першіння та біль у горлі. Точно поставити діагноз зможе ЛОР-лікар, а лікування найчастіше проводиться в лікарні. 

Якщо сухий кашель супроводжується підвищеною температурою, задишкою і болями в грудях, тоді це, швидше за все, плеврит. Також легкий сухий кашель може стати симптомом починається туберкульозу. При цьому людина починає худнути, температура тіла підвищується, а вночі хворого мучить озноб. 

Методи лікування сухого кашлю 


Встановивши причину тривалої сухого кашлю, лікар призначає медикаментозне лікування. У більшості випадків хворому виписують препарати центральної дії, які володіють протівокашлевим, знеболюючим і спазмолітичну дію. Хороший ефект роблять, як правило, різні препарати на основі сиропу. Серед таких препаратів можна виділити «Синекод», «Гербіон» і «Стоптусін». 

Перший препарат є протівокашлевим лікарським засобом, що володіє відхаркувальну властивість і має протизапальну дію. «Синекод» рекомендують приймати при гострому сухому кашлі різного походження. 

«Гербіон» є лікарським засобом на основі рослинних компонентів, має протимікробну і відхаркувальну дію. Ці препарати особливо ефективні для лікування сухого кашлю у дітей. В окремих випадках можуть призначатися препарати наркотичної спрямованості з присутністю в них кодеїну або морфіну, наприклад, «Стоптусін» - комбіноване протикашльовий засіб, що надає секретолитическое дію. 

Медикаментозне лікування необхідно поєднувати з немедикаментозним для досягнення більш швидкого результату. Якщо кашель - це наслідок застуди, тоді хворому рекомендується пити тепле молоко з додаванням соди. Також можна спробувати лікувати сухий кашель відварами трав, наприклад, соком чорної редьки з додаванням меду або відваром мати-й-мачухи. 

Найчастіше хороший ефект роблять інгаляції. Особливо ефективний цей спосіб для лікування кашлю у дітей. Але при цьому варто пам'ятати, що температура води не повинна бути вище 40 градусів. Ще один важливий фактор при сухому кашлі - повітря в приміщенні. Якщо він пересушене, то це може бути однією з причин того, що сухий кашель не переходить в більш вологий. В цьому випадку необхідно використовувати зволожувач повітря. 

Якщо сухий кашель не проходить, необхідно повторно звернутися до лікаря і пройти більш детальне обстеження для визначення його точної причини і призначення правильного лікування.


Категорія: Секрети здоров'я | Переглядів: 1687 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz