Понеділок, 13.05.2024, 12:24
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Лютий » 19 » Біографія Білла Гейтса
21:15
Біографія Білла Гейтса
Хто не знає цього імені? Білл Гейтс - глава компанії Microsoft, яка є лідером у виробництві комп'ютерного програмного забезпечення. Доходи корпорації вже давно перевищують десятки мільярдів доларів в рік, а її відділення знаходяться у всіх країнах цивілізованого світу. Безумовно, біографія Білла Гейтса заслуговує на пильну увагу.

Дитинство і юність

Вільям Гейтс народився в Сіетлі 28 жовтня 1955 в сім'ї адвоката і шкільної вчительки. Крім нього, в сім'ї було ще дві дочки. Улюбленим предметом Вільяма в школі була математика, а от гуманітарні науки він не любив, вважав непотрібними і, відповідно, мав з цих предметів низькі оцінки. Програмуванням Гейтс зайнявся в 13 років, навчаючись у приватній школі Lakeside School.

1973 ознаменувався надходженням Білла Гейтса в Гарвардський університет. Тут він знайомиться із Стівом Баллмером, в даний час - віце-президентом корпорації Microsoft з питань продажу та підтримки.

Під час навчання в Гарварді Гейтс розробляє BASIC - мови програмування для першого мінікомп'ютера Altair 8800. У 1975 році разом з Полом Алленом Білл Гейтс організовує компанію Microsoft - це справа настільки поглинає його, що він без жалю кидає навчання в Гарвардському університеті. Друзі були переконані в тому, що за персональними комп'ютерами велике майбутнє - і сьогодні ми можемо з упевненістю сказати, що їх переконання було дійсно пророчим.

Геніальний Білл

Своїм викладачам в Гарварді Гейтс заявив: «Я стану мільйонером раніше, ніж мені виповниться 30 років». Все вийшло набагато краще, ніж він очікував - в 31 рік він став мільярдером.

Геніальність Білла Гейтса проявилася не тільки в участі в розробці нових продуктів для ПК, але і в його дар управлінця і стратега. Він часто зустрічається з клієнтами і підтримує зв'язок зі своїми співробітниками по всьому світу. Microsoft стрімко набирає обертів, удосконалюючи свої інформаційні продукти, покликані максимально полегшити роботу користувача за комп'ютером.

Березень 2005 ознаменувався тим, що Біллу Гейтсу було вручено орден Лицаря-Командора превосходнейшего Ордена Британської Імперії за значний внесок в підприємства Великобританії і роботу по зменшенню бідності в усьому світі.

Білл Гейтс вважався найбагатшою людиною планети з 1996 по 2007 рік і в 2009 році. У вересні 2009 року його стан досягло 50 мільярдів доларів, правда, почався світова криза кілька зменшив цю цифру в наступному році.

У червні 2008 року Гейтс склав з себе повноваження керівника компанії Microsoft, при цьому залишаючись невиконавчим головою ради директорів. На даний момент він більше уваги приділяє своєму фонду - до останніх сенсацій відноситься його пропозицію всім мільярдерам передати 50% власного майна на добродійність. При цьому Гейтс готовий першим показати приклад.

Білл Гейтс - людина різнобічних інтересів. Він є засновником компанії Corbis Corporation, що займається розробкою найбільшого в світі джерела візуальної інформації - цифрового архіву фотографій і творів мистецтва, що зберігаються в різних колекціях і в різних країнах. Також Білл Гейтс є членом правління Icos Corporation, власником акцій Darwin Molecular, вклав гроші в компанію Teledesic, що розробляє проект запуску супутників Землі для забезпечення двосторонніх широкосмугових телекомунікацій. Його різностороння діяльність не є перешкодою для хобі: засновник Microsoft любить грати в бридж і гольф, багато читає, колекціонує автомобілі і стрибає на батуті для концентрації думок.

Особисте життя

Приватне життя Білла Гейтса також благополучна. 1 січня 1994 він одружився на Мелінді Френч Гейтс, співробітниці компанії Microsoft. Для одруження Гейтс орендував один з островів Гаїті. У подружжя Гейтсів троє дітей: Дженніфер Катарін, Рорі Джон і Фібі Адель Сім'я живе у великому просторому будинку (загальною площею 40 000 квадратних футів) на березі озера Вашингтон. Будинок сповнений сучасних електронних систем, будучи зразком «розумного будинку» XXI століття.

Книги Білла Гейтса

Білл Гейтс - автор декількох книг.

Перша книга «Дорога в майбутнє» в співавторстві з віце-президентом Microsoft Натаном Мірволдом і журналістом Пітером Райнарсоном вийшла в 1995 році. У ній засновник Microsoft ділиться своїми думками з приводу того, як змінюється суспільство під впливом розвиваються інформаційних технологій. Книга відразу ж стала бестселером, була видана в 20 країнах мільйонними тиражами.

У 1996 році книга «Дорога в майбутнє» зазнала змін і була видана в другій редакції. Пов'язано це було переважно зі зміною орієнтації компанії Гейтса на інтернет-технології. Відповідно, друга редакція книги була доповнена матеріалом про Всесвітній Павутині і її ролі в історії розвитку цивілізації.

Друга книга Білла Гейтса - "Бізнес зі швидкістю думки" - була написана в співавторстві з Коллінзом Хемінгуеєм в 1999 році. У ній знайшла відображення ідея того, яким чином можуть інформаційні технології допомогти у вирішенні бізнес-завдань. Як і попередня, ця книга також стала бестселером, була випущена в 60 країнах світу на 25 мовах.

Всі доходи, отримані від продажу книг, Білл Гейтс перераховує в свій благодійний фонд.

Фонд Білла Гейтса

Подружжя Гейтс є засновниками благодійного фонду Bill and Melinda Gates Foundation, заснованому в 1994 році і покликаний підтримувати філантропічні ініціативи у сфері освіти та охорони здоров'я. Саме завдяки цьому фонду малозабезпечене населення США та Канади має можливість працювати з ПК і виходити в Мережу в публічних бібліотеках. Кошти фонду Білла Гейтса також направляються і на розвиток різних суспільних проектів в інших країнах, зокрема, на заходи з подолання бідності, а також профілактики та лікування вірусних захворювань в країнах, що розвиваються Африки та Азії.


Категорія: Знаменитості | Переглядів: 2159 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 2.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz