Понеділок, 13.05.2024, 19:58
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Червень » 18 » Як заправити автомобіль?
16:46
Як заправити автомобіль?
Досвідчені водії заправляють свої автомобілі практично автоматі. Ця процедура така ж рутинна, як і гальмування, включення поворотника або ж виїзд з гаража. Заправки сьогодні будують на кожному кроці, але бензин не скрізь однаковий.

Перед новачком практично відразу постає питання: коли, де і як заправити машину. І взагалі, що собою являє заправка? Ситуація схожа на першу поїздку в метро (як ступати на ескалатор і т.д.).

Отже, перед Вашими очима покажчик рівня палива. Шкала, якого, градуіруется в частка обсягу бензобака (тобто прості дроби: половина, порожній або повний). Найчастіше встановлена ​​і спеціальна лампочка, яка спалахує, коли паливо практично закінчується. Бензин не закінчується раптово. Двигун почне працювати з перебоями при різкому підвищенні швидкості, підйомі або на нерівній дорозі. Якщо Ви здогадалися, що бак повністю порожній - акуратно з'їжджайте на узбіччя і гальмуєте.

Вам необхідна допомога.

Звичайно, Ви можете збігати на заправку з каністрою, але можна також купити трохи бензину для того, щоб можна було доїхати до заправки, або ж попросити, щоб Вас відбуксирували до заправки. Але не варто уподібнюватися не дуже хорошої господині, яка піде купувати масло тільки тоді, коли збереться смажити свої котлети. Найкраще вирушати на заправку, коли покажчик буде показувати менше половини бака. Отже, ми визначилися, коли варто вирушати на заправку.

Де ж слід заправлятися?

На жаль, стандарт один для всіх, однак якість бензину на різних заправках зовсім різне. Якщо ж Ви опинилися в незнайомій місцевості з повністю порожнім баком, то вибирати не доведеться. Але, якщо перебуваєте у своєму районі - поцікавтеся у знайомих, де вони заправляються. Вам відразу ж розкажуть куди краще не їздити, а також пояснять чому. Дана ситуація досить сильно нагадує радянські пивнушки: пиво начебто з одного заводу поставляється, але все ж в різних закладах воно зовсім різний за смаком (розбавляли по-різному?). Так що не варто їздити, куди потрапило по бензин. Виберіть кілька АЗС, які мають найкращу репутацію, і гарненько запам'ятайте дорогу до всіх ним.

У будь-якому випадку - як же заправляти?

Це досить важливо, поки Ви не звикнете до цього. У першу чергу слід запам'ятати, з якого боку на Вашому автомобілі розташовується люк бензобака. Він може бути позаду, праворуч, ліворуч і взагалі будь-де, куди могла помістити його бурхлива фантазія автоконструктор. Це важливо для того, що б Ви під'їжджали з потрібною боку до бензоколонок. Крім цього пам'ятаєте, що між автомобілем і колонкою повинно бути достатньо простору для Вас, так що не потрібно сильно щільно під'їжджати.

Всім зрозуміло, що заправка є об'єктом з підвищеною пожежною небезпекою. Так що слід запам'ятати: зупинилися - обов'язково заглушіть двигун. Бувають випадки, коли співробітники заправки просять висадити пасажирів. Ну і всім відоме правило - на заправках заборонено курити! Відкриваємо кришку бензобака. Необхідно заздалегідь натренуватися відкривати її швидко і акуратно, згідно з вказівками в інструкції. Дуже часто люк відкриває з салону.

Яким бензином заправляти?

Відповідь на це питання однозначна - тим, на яке розрахований двигун Вашого автомобіля. Якщо він призначений для бензину - ні в якому разі не можна заправляти соляркою (або навпаки). В іншому випадку Ви просто зіпсуєте двигун.

Який же саме слід заправляти бензин? На сьогоднішній день, найчастіше звучать рекомендації від представників заводів використовувати бензин марки АІ-95, але нічого страшного не буде, якщо Ви заправите Вашу машину бензином АІ-92. Марка і тип самого оптимального бензину обов'язково вказується в інструкції до машини.

Якщо на заправці працюють заправники, то Вам необхідно всього лише вказати марку бензину і сплатити, необхідну суму, в касі. Тут також можливі два варіанти: заправка і оплата до повного бака або ж за вказану кількість літрів. Не забудьте забрати чек - при неякісному бензині, чек буде підставою для пред'явлення претензій. У тому випадку, якщо заправників немає - візьміть з колонки заправний пістолет і застроміть його в горловину бензобака. Далі необхідно натиснути на курок. Цифри, вказані на табло, показуватимуть кількість літрів і відповідну їх суму грошей.

При заправці оплаченого кількості обсягу бензину (буде відображено на табло), колонка автоматично перекриє подачу бензину. У другому випадку потік палива буде перекриватися, коли бензобак буде повний. Після цього акуратно виймайте заправний пістолет (можливі бризки) і повісьте його на місце. Закрийте кришку бензобака. Заправляючи автомобіль до повного бака - не забудьте забрати здачу.

В принципі на цьому вся процедура закінчена. Можна їхати далі.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1079 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz