Неділя, 12.05.2024, 22:53
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Червень » 18 » Як вибрати автомобіль?
16:49
Як вибрати автомобіль?
Уже давно позаду той час, коли вибір автомобіля і його покупка було сімейним щастям. Найчастіше головна проблема полягала або у виборі забарвлення або у виборі однієї з чотирьох-п'яти загальноприйнятих моделей автомобілів. Сьогоднішній же вибір на авторинку дуже широкий, чим дуже сильно ускладнює проблему вибору, в якій тепер з'явилися додаткові аспекти.

Який зовнішній вигляд?

Інтер'єр автомобіля начебто не найважливіший фактор, проте, хочеться, що б машина була красивою і привертала погляди оточуючих. Слід враховувати те, що служити вона буде достатня кількість років, відповідно, повинна радувати і очей водія.

Яскрава і навіть зухвала кольорова палітра може зовсім не сподобатися людям з консервативними поглядами, проте у неї є і свої плюси - на дорозі така машина більш помітна як у світлий, так і в темний час доби, відповідно, значно зменшується шанс потрапити в аварійну ситуацію. З іншого боку яскраві кузова вимагають до себе більш ретельного і чистого догляду, так як будь-яке брудне плямочка відразу ж буде кидатися в очі.

До того ж, кого возити збираємося?

Так само важливо не тільки кого, але і як, що і куди. Список питань можна продовжувати довго. Іншими словами, для яких цілей Ви збираєтеся купувати автомобіль. Від того, якою буде відповідь і залежить тип кузова. Ясна річ, що дозволити собі великий гараж з кількома автомобілями для всіх випадків життя може дозволити далеко не кожен.

Седан - найпоширеніший тип кузова на наших дорогах, так як є дуже універсальним. На такому автомобілі можна з упевненістю їхати з сім'єю (але не дуже великий) на відпочинок за містом або на ділову зустріч в центрі міста. Седан може дозволити брати з собою чималу кількість багажу.

Кузов Універсал - дозволить перевозити більше багажу, в тому числи і з великими габаритами (в розумних межах). Автомобіль подібного типу з впевненістю можна віднести до класу сімейних.

Хетчбек - суто міський автомобіль. Був створений спеціально для щільного міського руху і можливості парковки на малій площі.

Мінівени або універсали, швидше за все, будуть у поле зору великих родин - багато місця і багаж є куди приткнути. Вся вищесказане інформація, пов'язана з кузовами - їжа тільки для початкових роздумів. Нагадаємо, що відправною точкою при купівлі автомобіля - визначення головної мети покупки транспортного засобу.

Що знаходиться під капотом?

Головні технічні характеристики будь-якого автомобіля - показники динаміки і швидкості руху, витрата палива і, звичайно ж, обсяг і потужність двигуна. Далі ми розглянемо всі ці параметри, як з фінансового боку, так і з боку перспектив використання.

Для звичайних міських умов цілком достатньо буде агрегату з потужністю від 90-150 кінських сил (к.с.). Двигуни такого типу встановлюються на хетчбеках або невеликих автомобілях. Даною потужності автомобіля цілком вистачить для впевненого пересування по міських вулицях, а витрата палива в рамках розумних витрат. Якщо Вам до душі швидкість - зверніть увагу на автомобілі з більш потужними двигунами. Але врахуйте, що підвищена швидкість і велика динаміка приведуть до збільшення витрат палива.

Фінансовий аспект питання, «який автомобіль вибрати», призведе Вас до дизельного варіанту двигуна. Його можна експлуатувати більш тривалий час, та й економічніше він буде - проте динаміка двигунів даного класу на порядок нижче, ніж бензинових.

Також уваги потребує і вибір коробки передач. Механічна коробка вимагає більш високих навичок від водія, але при цьому дозволяє краще управлятися з машиною. Автоматична коробка передач спрощує керування автомобілем, але при цьому підвищує витрата палива і, при необхідності, ускладнює ремонтні роботи.

Ще одним важливим параметром є вид приводу. За фінансової свободи - найкраще купувати повнопривідний автомобіль, таке задоволення обійдеться дорожче, але на дорозі Ви будете почувати себе більш надійно. Задньопривідні моделі не поступаються в надійності, однак вони менш потужні і вимагають підвищеної уваги на слизьких дорогах. Передній привід - хороше реагування на рульове управління і в теж час підвищена витрата палива.

Їздимо комфортно і надійно

Не потрібно забувати, що автомобіль є транспортним засобом підвищеної небезпеки. На дорозі завжди присутній ризик для життя водія і пасажирів. Так що економія в системах безпеки тут зовсім не доречна. Ваш автомобіль повинен мати хоча б мінімальними системами активної і пасивної безпеки. На сьогоднішній день існує досить великий вибір додаткових електронних опцій і функцій, які встановлюються в салоні і роблять поїздку більш приємною і комфортною. Величина даного списку здебільшого визначається наявністю модифікацій в автомобілі, а також товщиною Вашого гаманця.

Послухайте інших ...

У будь-якому автосалоні менеджер розповість дуже багато корисної інформації про модель автомобіля, який Вас зацікавив. Однак пам'ятайте, що він повністю зацікавлений продати Вам цю машину, так що на деякі речі він може випадково або ж навмисно не звертати уваги, та й, загалом, опису з точки зору продавців не завжди є повною мірою суб'єктивною. Найкраще буде розпитати людей, які є власниками таких же автомобілів. Також слід пам'ятати, що Ви завжди можете провести тест-драйв обраної моделі автомобіля. Крім цього існує велика кількість спеціалізованих журналів, телепередач, які дуже часто самі здійснюють тест-драйви і розповідають про результати у своїх передачах, Інтернет-сайтах і так далі.

Найголовніше - пам'ятайте правило: чим ретельніше продумана покупка - тим менше проблем у Вас виникне при експлуатації. Не дарма ж була придумана прислів'я: «Сім разів відміряй ...»

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1238 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz