П`ятниця, 10.05.2024, 04:04
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Вересень » 8 » Як стрибнути з парашутом?
19:32
Як стрибнути з парашутом?
Вам набридли стандартні види спорту? Хочеться чогось екстремального, лоскоче нерви, заставляющего серце посилено битися? Можливо, вам потрібно стрибнути з парашутом? Це досить популярне на сьогоднішній день розвага заманює у свої ряди все нових і нових прихильників. Хочете стати одним з них і дізнатися, як стрибнути з парашутом? Читайте нашу статтю!

Види стрибків з парашутом


Стрибки з парашутом бувають двох видів: самостійний стрибок і стрибок-тандем. Який варіант вибрати, залежить від суми грошей, яку ви маєте в своєму розпорядженні, а також з міркувань безпеки, зручності та емоційної сторони питання.

Самостійний стрибок з парашутом

Стандартний стрибок з парашутом відбувається на висоті 600-800 метрів з подальшим відкриттям парашута і висіння під куполом в протягом 2-3 хвилин. Приземляється парашутист-новачок в тому місці, куди його занесе, тому купол не є керованим. Потім купол вкладається в сумку, і вчинив стрибок людина повертається на місце старту.

Серед мінусів самостійного стрибка - тривала підготовка на землі, важкий парашут, відсутність вільного ширяння (парашут розкривається відразу після стрибка) і можливості управління парашутом, підвищений ризик травматизму при приземленні.

Стрибок-тандем

Цей варіант стрибка вважається найбільш безпечним. Стрибок у тандемі - це стрибок з досвідченим інструктором. Стрибок-тандем гарний для тих людей, які хочуть дізнатися, як стрибнути з парашутом з максимальною безпекою.

Як здійснюється стрибок-тандем? Підвісна система інструктора з'єднується з підвісною системою стрибаючого новачка. Парашут знаходиться за спиною інструктора. Тандемщікі вистрибують з вертольота на висоті 3500-4000 метрів, близько хвилини знаходяться у вільному ширянні, після чого інструктор відкриває парашут. Під куполом парашута знаходяться в тандемі інструктор і новачок знижуються і, оскільки процесом управління куполом керує досвідчений парашутист, приземляються м'яко і в потрібному місці (недалеко від місця зльоту). При бажанні стрибок в тандемі можна записати на відео.

Мабуть, єдиний мінус стрибка в тандемі - його висока вартість. За комфорт і безпеку доводиться платити.

Підготовка до стрибка

Перед тим як дізнатися на власному досвіді, як стрибнути з парашутом, вам обов'язково потрібно пройти школу парашутизму. Такі заняття проводяться в кожному клубі парашутистів. Як варіант - вам можуть запропонувати у вигляді альтернативи короткий інструктаж перед вчиненням стрибка. Однак якщо ви серйозно стурбовані власною безпекою, не полінуйтеся все-таки відвідати курс занять, присвячений парашутного справі - адже вони складаються не тільки з теоретичних знань, але і спеціальних спортивних тренувань.

Справжня підготовка до стрибка з парашутом триває кілька днів. Всі дії репетирує і відточуються до тих пір, поки учень не засвоїть їх в ідеалі. Існує кілька програм навчання стрибків з парашутом, однак їх загальним правилом є одне: поки учень повністю не освоїть конкретний етап підготовки, до наступного етапу не переходять. Пройшовши курс підготовки до стрибка з парашутом, ви будете знати як свої п'ять пальців усю процедуру, починаючи від посадки в літак (вертоліт) і закінчуючи приземленням.

Все перераховане вище стосується самостійних стрибків - для стрибка в тандемі спеціальної попередньої підготовки не потрібно, адже в цьому випадку за всі дії відповідає інструктор, а вам залишається тільки насолоджуватися процесом.

Боятися чи ні?

Поряд з питанням «Як стрибнути з парашутом?» Закономірно виникає питання «Чи не небезпечно це?» У більшості випадків перед стрибком з вас візьмуть розписку про те, що ви попереджені про можливість невдалого стрибка. Однак це скоріше формальність, так як невдалі стрибки здійснюються вкрай рідко.

Боязнь того, що парашут не розкриється, не має під собою ніяких підстав. Кожен новачок стрибає з двома парашутами: основним і запасним. У разі, якщо новачок не відкриє основний парашут, спеціальна система страховки викине парашут запасний. Є також варіант, коли самому взагалі не потрібно розкривати парашут - за нього це зробить система примусового розкриття парашута. Ну а стрибок-тандем є зовсім безпечним.

Таких не беруть ... у парашутисти


На жаль, дізнатися на «власній шкурі», як стрибати з парашутом, не доведется тим, хто має проблеми зі здоров'ям. Групу ризику тут складають люди, що мають захворювання серцево-судинної і нервової системи, страждаючі гіпертонією, що мають проблеми із зором, травми або захворювання опорно-рухового апарату, діабетики, епілептик, а також люди, що страждають зайвою худиною (менше 45 кг) або, навпаки , надлишком ваги (понад 90 кг). У стані алкогольного або наркотичного сп'яніння стрибнути з парашутом вам також не дозволять.

Перед стрибком у вас можуть зажадати медичну книжку з повним медоглядом і довідку з міського наркодиспансеру. Крім того, у вас обов'язково поміряти тиск і дадуть оцінку загальному стану організму.

Як одягтися?

Одяг для стрибка з парашутом повинна бути зручною і практичною, з щільної тканини, з довгими рукавами і довгими брюками. Ідеальний варіант - комбінезон. З огляду на те, що цей одяг під час приземлення може забруднитися або навіть порватися, майте при собі комплект змінного одягу. Незайвими будуть рукавички.

Взуття має бути достатньо міцною, на товстій підошві і низькому каблуці, добре фіксуватися на ногах. Ідеальний варіант - високі черевики зі шнурівкою.

Скільки коштує?

Стрибок з парашутом - задоволення не з дешевих. Повноцінна теоретична підготовка до стрибка обійдеться від 150 до 1000 доларів - найчастіше саме тому її часто замінюють двогодинним інструктажем безпосередньо перед стрибком. Самостійний стрибок коштує недорого - в межах 20 у.о., а от для стрибка в тандемі доведеться розщедритися і віддати приблизно 100 «зелених».

Стрибок з парашутом - відмінний спосіб виплеснути негативну енергію, випробувати масу емоцій і пишатися згодом своєю сміливістю та силою духу. Чи стануть стрибки з парашутом захопленням всього вашого життя або цей епізод залишиться в пам'яті як один з її яскравих моментів - спробувати це однозначно варто!

Категорія: Спорт | Переглядів: 940 | Додав: DarkDaNTe | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Конструктор сайтів - uCoz